Cele mai neobișnuite animale care trăiesc pe Pământ. Pseudumbellula scotiae, ultimul coral descoperit
Deși nouă, oamenilor, ne place sa credem că suntem cele mai importante ființe de pe Pământ, alături de noi trăiesc sute de mii de specii animale, cel puțin la fel de importante. Deși se cunosc atâtea, surprinzător, oamenii de știință încă descoperă specii noi. De asemenea, multe animale nu vor fi observate de-a lungul vieții noastre. Acestea fie trăiesc pe fundul oceanelor, fie sunt invizibile ochiului uman, fiind extrem de mici. Multe dintre ele, însă, odată observate la microscop, au servit drept inspirație pentru multe personaje extraterestre din filmele S.F. datorită formelor bizare. Această rubrică le este dedicată lor, celor mai neobișnuite ființe care conviețuiesc alături de noi. De exemplu, știați că există o specie care este nemuritoare? Sau că altele pot dormi până la trei ani? Astăzi vorbim despre Pseudumbellula scotiae, ultimul coral descoperit. El a fost studiat de o echipă de experți din Scoția și Spania.
Cercetătorii au descoperit o nouă specie de coral moale de mare adâncime. Este vorba despre Pseudumbellula scotiae care a devenit ultimul coral descoperit. El a fost găsit în largul mării din vestul Scoției de către o echipă formată din oameni de știință scoțieni și spanioli.
Specimenele au fost găsite în anul 2019 pe platforma continentală Rockall Trough. Ele trăiau la adâncimi de până la 2.000 de metri. În acel moment, vârsta lor era de aproape 10 ani.
Coralii au fost păstrați pentru a putea fi analizați. Acest tip de coral de mare adâncime este rar întâlnit. Inițial s-a crezut că este vorba despre o specie de corali deja cunoscută numită Umbellula.
Analizate de un expert cu renume la nivel mondial
Exemplarele extrase au fost studiate în colaborare cu un expert în corali recunoscut la nivel mondial. Este vorba despre dr. Pablo Lopez-Gonzalez de la Universitatea din Sevilla. El a folosit o combinație de metode tradiționale și analize genetice de ultimă generație.
Rezultatele studiului realizat la nivel microscopic asupra structurilor scheletice ne-au arătat că aceste exemplare aparțineau unei specii noi. Ele aparțin unei familii de corali complet nouă pentru știință. Oamenii de știință au decis să o denumească Pseudumbellula scotiae.
Numită în onoarea vasului scoțian de cercetare Vessel Scotia
Prima parte a denumirii noii specii de corali a fost aleasă datorită asemănării sale cu Umbellula. A doua parte a fost aleasă pentru a onora contribuția adusă științei de către nava de cercetare marină a guvernului scoțian Vessel Scotia.
“Aceasta este o descoperire importantă şi interesantă şi doresc să felicit echipele implicate. Munca lor sugerează că biodiversitatea submarină este mult mai diversă decât se credea anterior şi demonstrează că cooperarea internaţională este vitală pentru a creşte înţelegerea noastră asupra mediului natural.
Sunt încântată că oamenii de ştiinţă ai guvernului scoţian au jucat un rol cheie în acest sens. Scoţia are unele dintre cele mai frumoase şi mai diverse ecosisteme marine de pe planetă şi ne angajam să le protejam pentru generaţiile viitoare”, a declarat conform Belfast Telegraph Mairi McAllan, ministrul pentru Mediu al guvernului scoţian.
Pseudumbellula este foarte similar din punct de vedere fizic cu Umbellula. El este format dintr-o adunătură de polipi de 50 – 70 de centimetri care sunt ancorați în nisipul de pe fundul mării.