Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar. De asemenea, creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.
Integrare socială pentru copiii de la sat
Prin proiectul „Acces spre succces”, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural, vor beneficia de activități educaționale, non-formale și de integrare socială. Acestea sunt realizate în vederea prevenirii abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii. Un parcurs școlar cât mai complet și dezvoltarea unor abilități psiho-emoționale sănătoase și creșterea încrederii în sine le vor asigura acestor copii, în viitor, premisele pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și coezive.
Măsurile adresate direct grupului primar de beneficiari sunt corelate cu măsuri auxiliare. Acestea sunt adresate colegiilor de școală, cadrelor didactice și psihologilor, dar și grupelor de părinți.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, între 01.09.2021 și 28.02.2024. Are loc în localitățile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) și Albesti, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș).
Informații suplimentare la conferința de lansare
Conferința online de lansare a proiectului „Acces spre succes” va avea loc în perioada 19.01.2022 (orele 12.00-18.00) – 20.01.2022 (orele 15.00-18.00) pe platforma Zoom. Vor fi oferite informații complete privind programul de măsuri educaționale formale și non-formale și de consiliere individuală care vor fi întreprinse în cadrul proiectului. Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea printr-un email trimis pe adresa office@fecid.ro.