Locuri de poveste din România. După declanșarea pandemiei vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Pentru că e iarnă și toată lumea vrea să se bucure de ea, ne-am gândit ca azi să vă prezentăm cele mai importante și cunoscute pârtii din țară. Stațiunea Straja este una din cele mai cunoscute și apreciate de iubitorii sporturilor de iarnă. Turiștii o aleg adesea și pentru faptul că funcționează până seara la ora 21:00. Stațiunea Straja este localizată în județul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munților Vâlcan. Se află în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază și de instalație de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Cele 12 pârtii însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil, dintre care 20 km sunt acoperiți cu zăpadă artificială.
Stațiunea Predeal este o altă destinație preferată de turiști în sezonul rece. Aici se regăsesc opt pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, scrie predeal.org. Una dintre acestea, și anume pârtia de schi Clăbucet, beneficiază și de instalații de iluminat și instalații de produs zăpadă artificială pentru prelungirea sezonului de schi.
Alte pârtii preferate de români
Poiana Brașov este considerată drept cea mai mare și mai luxoasă stațiune montană din România. Nu puteam să nu pomenim de ea. În 2008 aceasta a fost votată, de telegraph.co.uk, drept cea mai accesibilă stațiune de schi europeană. Lungimea totală a domeniului schiabil este de 24,5 km, iar stațiunea este una din cele mai curate și bine conservate zone montane din Europa de Est.
În sezonul rece turiștii aleg și Muntele Mic. Acolo sunt peste 20 km de pârtie dintre care 5 km au nocturnă. Pe lângă asta, turiștii au la dispoziție trei teleskiuri și două telescaune. Mai mult decât atât, înainte de a pleca de acasă turiștii pot afla noutățile de la Muntele Mic în timp real. Tot ce au de făcut e să intre pe site, aici. Aceste noutăți se referă la instalații și pârtii, condiții meteo și starea drumului.
Arena Platoș Păltiniș este o altă alegere a turiștilor când vine vorba de zăpadă și ski. Complexul a fost deschis pentru prima dată în 2010. Acum el dispune de aproximativ 3,5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. „Arena Platos Paltinis a fost conceput de la bun început ca un complex de sport și sănătate destinat în primul rând familiilor. Școala de schi este una dintre cele mai bune din țară, cu profesori bine pregătiți și care oferă clienților rezultate foarte bune”, se arată pe site-ul stațiunii.