Se lungește anul școlar. Anunțul de ultimă oră al ministrul Educației
Ministrul Educației Sorin Mihai Cîmpeanu a făcut un anunț referitor la structura următorului an școlar. Aceasta ar putea fi modificată în sensul că se lungește anul școlar. Iată mai multe detalii.
Ministrul Educației asigură elevii, profesorii și părinții că structura acestui an școlar rămâne neschimbată. Totuși, pentru anul școlar următor e posibil să existe câteva schimbări. Ministrul vrea o perioadă mai lungă de cursuri. Asta înseamnă că elevii vor avea parte de o vacanță mai scurtă. „Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților. Propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă”, a spus Sorin Cîmpeanu în cadrul unei emisiuni tv.
Ministrul spune că școala clar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar e posibil să înceapă mai devreme de 15 septembrie. „Și nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie”, mai spune acesta. Dorința ministrului de a avea o perioadă mai lungă de cursuri se bazează pe modele ale altor țări care s-au dovedit eficiente. „Eu o să prezint argumente, o să prezint alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație. O să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, mai spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Ce școli trec în online de săptămâna viitoare
Începând de săptămâna viitoare o parte din elevi vor trece din nou la învățământul online. Practic, vor trece în online unitățile de învățământ unde rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului, iar rata de infectare la nivelul localității a trecut de pragul de 3/1000 de locuitori.
ȘTIRI PENTRU COPII a luat parte azi la videoconferința Inspectoratului Școlar Județean Timiș și am aflat cum arată situația, la acest moment, din perspectiva trecerii în online a școlilor. La nivelul județului Timiș 23 de unități de învățământ se regăsesc în localități unde rata de incidență a depășit pragul de 3/1000, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.
În ceea ce privește testarea elevilor, în acest moment Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu mai are teste non – invazive în stoc. Testarea elevilor a fost făcută ieri și luni. Până când nu va fi distribuit un nou lot de teste ea nu se va mai realiza. La testarea de luni, 10 ianuarie, au fost depistați 13 elevi pozitivi. Dintre aceștia 10 au fost confirmați cu un test RT-PCR, iar doi au avut un rezultat negativ la acest test. Pentru al 13-lea se așteaptă încă rezultatul. Ieri, 11 ianuarie, au fost raportați doi elevi pozitivi la testul de salivă. Rezultatele RT-PCR sunt în așteptare.