DESENE ANIMATE DE VĂZUT. Casa Foster pentru Prieteni Imaginari
Desenele animate sunt o formă de artă care îi minunează atât pe copii, cât și pe adulți. Părinții și chiar bunicii au crescut cu desene animate, mulți urmărindu-le în continuare și la maturitate. ȘTIRI PENTRU COPII a creat o nouă rubrică în care vă prezentăm mai multe desene animate relativ recente care impresionează fie prin animație, fie prin poveste. Astăzi la rubrica DESENE ANIMATE DE VĂZUT vorbim despre Casa Foster pentru Prieteni Imaginari, desenul despre orfelinatul prietenilor noștri imaginari din copilărie.
Cu toții am avut măcar un prieten imaginar în copilărie. Oare unde a dispărut odată ce nu ne-am mai gândit la el? Aceasta este tema desenului despre care vom vorbi astăzi.
Casa Foster pentru Prieteni Imaginari este un serial animat american creat de Craig McCracken pentru Cartoon Network. Acesta a fost primul desen animat creat cu ajutorul tehnologiei Adobe Flash, de animație fiind responsabil studioul Boulder Media din Irlanda. Serialul a debutat pe 13 august, 2004, în Statele Unite sub forma unui film de o oră și jumătate. În România, el a început să fie difuzat începând cu anul 2005.
Care sunt personajele
Desenul animat are loc într-un univers în care prietenii imaginari ai copiilor prind viață. Odată ce copiii cresc mari, acești prieteni ajung într-un orfelinat unde stau până ce sunt adoptați de alți copii.
Casa Foster este condusă de Madame Foster, o bătrânică foarte iubitoare și simpatică, și de prietenul ei imaginar Mr. Herriman, un iepure la costum care se asigură că regulile sunt respectate cu strictețe. Cei doi sunt ajutați de Frankie, nepoata lui Madame Foster, care se ocupă de problemele de zi cu zi.
Personajele principale ale acestui desen animat sunt Mac, un băiețel de opt ani, și Bloo, prietenul său imaginar. Mama lui Mac consideră că acesta este prea mare să mai aibă un astfel de prieten. Din această cauză l-a forțat să-l ducă pe Bloo la Casa Foster, împotriva voinței sale.
Ideea serialului a venit după adopția unor căței
Într-un final, el a ajuns la un acord cu Madame Foster să nu-l lase pe Bloo să fie adoptat cu condiția ca Mac să vină zilnic să-l viziteze. Astfel, serialul urmărește peripețiile zilnice la care participă cei doi împreună cu multe alte personaje caraghioase și interesante.
Craig McCracken, creatorul Casa Foster pentru Prieteni Imaginari, a mai lucrat și la Fetițele Powerpuff. El a venit cu ideea pentru serial după ce a adoptat doi căței de la un adăpost de animale. Astfel, el s-a gândit să adapteze conceptul de adopție la prietenii imaginari.
Un serial foarte premiat
Animația serialului este unul dintre punctele sale forte. McCracken și-a dorit să creeze un desen animat inspirat estetic din perioada psihedelică de la sfârșitul anilor ’60. De asemenea, el și-a propus ca serialul să fie similar cu The Muppet Show deoarece îl considera „o emisiune concentrată pe personaje ce poate fi savurată de toată lumea”.
De-a lungul istoriei sale, Casa Foster pentru Prieteni Imaginari a fost premiat de 12 ori. Unul dintre cele mai importante premii a fost Premiul Annie pentru cea mai bună serie animată de televiziune în anul 2007. IGN, una dintre cele mai cunoscute reviste online din Statele Unite, a plasat acest desen pe locul 85 în topul celor mai bune serii animate din toate timpurile.
Există două jocuri video inspirate din Casa Foster pentru Prieteni Imaginari. Primul are exact același nume cu serialul și a fost lansat pentru consola portabilă Game Boy Advance pe 17 octombrie, 2006. Cel de-al doilea a fost lansat un an mai târziu pentru consola Nintendo DS. Din nefericire, criticii susțin că ambele jocuri au fost dezamăgitoare și că nu merită jucate.