Brazii de Crăciun ajung bomboane. Cum e posibil și cine le mănâncă
Cu ocazia Crăciunului o mulțime de brazi au fost tăiați. Mulți dintre ei nu au ajuns în vreo locuință, așa că acum brazii de Crăciun nefolosiți ajung bomboane. Da, da, ați văzut bine. Cineva se bucură de ele și le savurează ca pe dulciuri. Cum e posibil și cine mănâncă brazii de Crăciun vă spunem în cele ce urmează.
Sărbătorile de iarnă sunt sărbători pentru toată lumea, inclusiv pentru animale. La Grădina Zoologică din Berlin a devenit deja o tradiție ca animalele să se bucure de brazii de Crăciun. În special elefanții, rudele lui Toyo. Directorul grădinii zoologice spune că pentru elefanți brazii sunt ca dulciurile. „Multe animale sunt foarte încântate de brazii de Crăciun. Conțin multe uleiuri esențiale, acele sunt proaspete. Pentru animale sunt ca bomboanele”, a spus Andreas Knieriem, directorul Grădinii Zoologice din Berlin, conform Digi24.
De pomii de Crăciun nevânduți s-au bucurat, așadar, elefanții. Trebuie să recunoaștem că e o metodă numai bună de reciclat. Decât să se usuce degeaba, mai bine se bucură elefanții și celelalte animale. Și la ei e sărbătoare și în plus nu au ocazia așa, oricând, să primească dulciuri.
La elefanții de la zoo nu ajung orice brazi. Ei mănâncă doar brazi care nu au fost tratați. „Avem o mică tradiție de Crăciun sau, mai degrabă, o tradiție după Crăciun la grădina zoologică din Berlin. În fiecare an, toți brazii de Crăciun care nu au ajuns în sufrageriile din Berlin sunt dați animalelor. Adică avem comercianți cu care lucrăm care ne livrează copaci netratați. Îi primim la două – trei zile după sărbătoare. Le place foarte mult mirosul pentru că miroase complet diferit de mâncarea normală. Forma este incitantă. În mod normal nu mănâncă ceva atât de țepos și multora le place cum le gâdilă limba. Acele, gustul rășinii sunt ceva nou, ceva interesant. De aceea este o joacă foarte populară și un ospăț delicios”, spune Christiane Reiss, purtător de cuvânt al grădinii zoologice, conform aceleași surse.