Toți părinții trebuie să știe. Ce conține kit-ul cu care își vor proteja copiii și familiile în valul cinci al pandemiei
Valul cinci al pandemiei se apropie cu pași rapizi de țara noastră. Ca să fim pregătiți, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a publicat o serie de recomandări pe care să le urmăm pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur. Iată mai multe detalii.
Vestul Europei se confruntă cu valul cinci al pandemiei. În curând, acesta va ajunge și la noi. Din această cauză este bine să fim pregătiți dinainte pentru a știi cum să reacționăm cât mai eficient.
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a lansat o serie de recomandări pe care noi să le urmăm odată ce intrăm în cel de-al cincilea val. Prima recomandare a acestuia este să purtăm măști chirurgicale sau FFP2, nu măști textile. Oficialul a explicat că masca de protecție este principalul mijloc de protecție și prevenire, alături de vaccinare.
Conform declarației ministrului, măștile FFP2, dar și cele chirurgicale, sunt recomandate populației în această perioadă. Ele combat mai eficient noua variantă Omnicron care, conform experților, este mult mai contagioasă.
Măștile FFP2 au o capacitate mult mai bună de filtrare. Acest lucru se datorează celor cinci straturi ale sale. În unele țări, acestea au devenit obligatorii în locurile publice încă de anul trecut. Există și țări care au recomandat și purtarea a două măști chirurgicale una peste alta pentru o protejare mai bună.
De asemenea, fiecare român ar trebui să aibă acasă un kit pentru boala COVID-19 pentru monitorizarea bolii. Conform Ministrului sănătății, acesta trebuie să conțină obligatoriu un pulsoximetru și un termometru. Un alt sfat este evitarea achiziției de medicamente fără recomandarea medicului, precum antiviralele sau antibioticele. Acestea sunt „foarte toxice” potrivit lui Alexandru Rafila.
Recomandările Ministrului Sănătății
Vaccinarea previne formele severe și decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane.
Este vitală respectarea măsurilor de distanțare, igienă personală, portul corect al măștii.
Testați-vă înaintea contactului apropiat cu persoane vulnerabile nevaccinate!
Testați-vă la primele simptome și declarați imediat rezultatul pozitiv al testării!
Discutați imediat cu medicul de familie pentru testare și îndrumare!
Nu vă tratați cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19!
Nu vă tratați cu antivirale, care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic!
Dotați-vă cu termometru și pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate, dacă sunteți pozitiv COVID-19!
Mai trebuie să știți că multivitaminele, probioticele, Omega-3 și suplimentele precum vitamina D pot reduce riscul de infectare cu SARS-CoV-2, virusul care produce Covid-19. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ). Important este să vă consultați cu un medic atunci când luați suplimente sau când le dați copiilor sau familiei. Acestea nu pot fi luate tot timpul, iar excesele pot provoca probleme.