Acum un an, oamenii au încetat sau redus foarte multe activități. Pandemia i-a forțat să-și schimbe ritmul : au început să lucreze de acasă, traficul a scăzut, magazinele s-au închis. Oamenii de știință au fost curioși să vadă cum a afectat acest lucru fauna sălbatică, în special păsările. Aflați de ce păsările preferă pandemia.
Pasările au revenit in orașe
Studiul arata ca pasările au revenit in orașe, în spatiile eliberate de oameni. Pentru a strânge date pentru studiu, cercetătorii canadieni au apelat la observațiile observatorilor amatori. Aceștia au folosit o aplicație ca să urmărească pasările. Studiul sugerează, de asemenea, că există lecții de învățat atunci când vine vorba de a face orașele un loc mai primitor pentru prietenii noștri cu pene.
Când au început blocajele, Nicola Koper a fost surprins de absența traficului pe șosele.
Nicola Koper predă biologia conservării la Universitatea din Manitoba. Când a început carantina a observat ca traficul s-a redus foarte mult. S-a întrebat cum ar putea afecta lipsa bruscă a activității umane fauna sălbatică, în special păsările. A apelat la voluntari, care au transmis informațiile prin aplicația aplicația eBird a Universității Cornell.
O lecție pentru oameni
Pe măsură ce oamenii se retrăgeau în interiorul clădirilor, păsările s-au mutat în noile spații urbane liniștite. Din 82 de specii de păsări studiate, 66 dintre ele – adică 80 la sută – au arătat o schimbare semnificativă de locație, respectiv prezenta în apropierea habitatelor umane. Au început să apară păsări si in preajma autostrăzilor si aeroporturilor.
Există o lecție în asta, a spus Koper. „Chiar și păsările care sunt în jurul nostru în orașe sunt de fapt mult mai sensibile la activitatea umană decât ne-am dat seama”, a spus Koper. „Deci asta înseamnă că este mult mai important să încercăm să ne reducem impactul asupra speciilor cu care împărtășim lumea.”