Atelier de confecționat ornamente la Muzeul Țării Crișurilor
Muzeul Țării Crișurilor din Oradea îi invită pe copii la un atelier de confecționat ornamente de Crăciun. Prin activitatea „Să redescoperim Crăciunul de altădată”, atât cei mici, cât și cei mari vor învăța să realizeze ornamente din materiale obișnuite. Iată mai multe detalii.
Sărbătorile sunt tot mai aproape, iar împodobitul bradului este una din cele mai iubite activități din această perioadă. Magazinele sunt pline de globuri, ghirlande, luminițe și beteală. Însă cum ar fi să învățați să faceți singuri decorațiuni pentru brad sau, de ce nu, pentru casa voastră? Pe lângă faptul că vor fi unele originale, aveți ocazia să petreceți timp în familie.
Atelierul „Să redescoperim Crăciunul de altădată” se va desfășura în perioada 20 – 21 decembrie, între orele 12:00 și 14:00. Organizatorii spun că aceste ore pot suferi modificări în funcție de numărul de înscrieri. „Organizăm din nou atelierul „Să redescoperim Crăciunul de altădată”, prin care dorim să îi învățăm pe cei mici, dar și pe cei mari să confecționeze cele mai frumoase podoabe de Crăciun din materiale obișnuite, aflate la îndemâna oricui (hârtie, vată, nuci, conuri de brad etc)”, transmit reprezentanții muzeului.
Pentru a putea participa la atelier înscrierile se fac la adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, până în data de 15 decembrie. Taxa pentru atelier este de 10 lei/participant. Având în vedere situația pandemică în care încă ne aflăm, se vor respecta regulile în vigoare în perioada desfășurării activităților. Mai multe detalii cu privire la atelier puteți afla luând legătura cu Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții, la adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro. De asemenea, începând cu 13 decembrie, ea poate fi contactată și la numărul de telefon 0259/706101.
Despre Muzeul Țării Crișurilor
Muzeul Țării Crișurilor este deschis de marți până duminică între orele 9:00 – 17:00. Ultima intrare în muzeu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere. Țineți însă cont de faptul că vizitarea tuturor expozițiilor durează minim o oră. Prețul biletelor de intrare este de 12 lei/persoană pentru adulți, iar pentru copii peste patru ani, elevi, studenți și pensionari costul unui bilet e de 6 lei. Intrarea este gratuită la toate expozițiile pentru copiii până la patru ani, copiii din casele de asistență socială, veteranii de război, persoanele cu handicap, lucrătorii actuali și pensionarii din rețeaua muzeistică națională.