Orice copil poate ajunge un geniu. Există o legătură cu jocul de șah
Orice copil poate ajunge un geniu. Din păcate, cei mai mulți copii din mediile defavorizate nu au această șansă. Narada și Matei Pavel își propun să combată acest lucru. Ei vă invită la Chess4Education, un concurs de șah dedicat unui viitor mai bun pentru acești tineri. Oricine poate să participe iar fondurile vor fi folosite pentru modernizarea educației din România. Iată mai multe detalii.
Cu toții iubim să auzim o poveste de succes. Cazurile în care un copil provenit dintr-un mediu defavorizat reușește să aibă succes ne inspiră pe toți și ne motivează să ne urmăm visurile. Din neferice, aceste cazuri sunt extrem de rare. Cei mai mulți copii proveniți din astfel de situații nu reușesc niciodată să-și vadă visurile devenind realitate. Acest lucru este foarte tristă deoarece, având condițiile necesare, orice copil poate ajunge un geniu.
Când are loc Chess4Education
Pentru a combate acest fenomen trebuie să lucrăm împreună și să investim în educație. În cazul în care vrei să susții viitorii oameni de succes din România, Narada îți oferă soluția.
Pe 11 decembrie va avea loc Chess4Education, un eveniment dedicat pasionaților de șah. Acesta își propune să le ofere o șansă și să susțină cât mai mulți copii din medii defavorizate. Participând, te vei înfrunta cu antreprenori, designeri, investitori și cu alți invitați.
Taxa de participare este de 250 de lei. Evenimentul se va desfășura pe site-ul chess.com. În cazul în care nu știi să joci șah dar vrei să susții această cauză există posibilitatea să donezi pe pagina dedicată turneului.
Evenimentul este organizat de Narada și de Matei Pavel, un antreprenor IT în vârstă de 35 de ani. Împreună, ei își propun să îmbunătățească și să modernizeze educația din România. „Totul pornește de la educație, noi suntem foarte conștienți de asta”, spune Matei Pavel.
Toate școlile se vor dezvolta ca școala din Curcani
În prima ediție a concursului, organizatorii au reușit să strângă 40.000 de euro în doar trei săptămâni. Aceste fonduri au fost folosite pentru a finanța școala din Curcani cu tehnologia necesară școlii online.
În acest an, Narada și Matei Pavel își propun să treacă la nivelul următor. Banii strânși vor fi investiți direct în îmbunătățirea calității educației din România. Asta nu înseamnă doar investiții în tehnologii pentru educație, ci și programe de perfecționare pentru profesori. Astfel, aceștia vor ajunge să lucreze cât mai eficient cu copiii din mediile vulnerabile și mai ales cu cei cu nevoi speciale.
Miza turneului este transformarea școlii din Curcani într-un model de succes. Ulterior, acesta va fi multiplicat la cât mai multe instituții de învățământ din țară.