Climate Heroes. Proiectul WWF de educare a tinerilor
WWF România a lansat programul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living. Acest proiect își propune să informeze tânăra generație cu privire la combaterea schimbărilor climatice. Iată mai multe detalii.
WWF România a lansat Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living. Acest proiect are scopul de a educa tinerii între 15 și 24 de ani asupra legăturii directe dintre stilul de viață și schimbările climatice.
Proiectul este urmarea unui studiu efectuat pe tineri de această organizației. Rezultatele ne arată că aceștia doresc să lupte pentru binele planetei. Mai exact, 86% dintre tineri consideră că schimbările climatice sunt o problemă globală. 75% sunt de acord că și România este afectată.
Tăierea pădurilor a fost una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice identificate de tineri (65%). Pe locul doi s-au clasat activitățile ce produc dioxid de carbon (60%).
95% dintre tineri sunt de acord că acțiunile care să combată efectele schimbărilor climatice trebuie să fie o prioritate în România. Totuși, doar 33% dintre participanții la studiu cunosc cel puțin o activitate care să conducă la combaterea acestora.
83% dintre tineri simt îngrijorări cu privire la acest subiect, iar 70% cred că pot schimba comportamentul semenilor prin exemplul personal. Doar 45% sunt de părere că pot influența politicile referitoare la schimbările climatice în România.
Proiectul, implementat în mai multe țări europene
„Sperăm că, prin training și prin mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie. Climate Heroes reprezintă un instrument și o oportunitate de a atrage și de a implica tinerii, pentru a-și asuma un rol mai important în lupta împotriva schimbărilor climatice, la nivel local, național și global”, spune Carmen Pădurean, Manager Proiect, WWF România.
Programul Climate Heroes este implementat de birourile WWF din România, Bulgaria și Serbia, și de Fundația pentru Parteneriatul de Mediu din Cehia. Proiectul este organizat cu sprijinul Ministerului Mediului din Germania, prin programul European Climate Initiative. Mai multe detalii despre acest program găsiți pe pagina oficială de Facebook, dar și pe site-ul oficial al organizației.