Exercițiile statice și beneficiile pe care acestea le oferă
Mișcarea este importantă la orice vârstă. Când suntem foarte mici nu ducem lipsă de ea fiindcă ne jucăm continuu. Când creștem mai mari și ajungem adolescenți, să spunem, începem să fim preocupați de cum arătăm. Exercițiile statice sunt unele care ne ajută să ne menținem în formă și aduc și alte beneficii pe lângă.
Sănătatea noastră este importantă, iar sportul joacă un rol important. Exercițiile statice ne ajută să ne păstrăm masa musculară. Ele implică activarea mai îndelungată a unor mușchi. Aceștia stau în tensiune mai multe secunde sau chiar minute, iar asta îi face să devină mai rezistenți, mai puternici. Exercițiile statice vizează de cele mai multe ori mușchii abdominali și mușchii spatelui. Când aceștia sunt lucrați corpul va avea o talie subțire, un abdomen tonifiat și, bineînțeles, un corp puternic. Totodată, lucrând acești mușchi corpul este mai puțin predispus accidentărilor.
Un alt beneficiu pe care-l aduc exercițiile statice este că îmbunătățesc postura corpului. Dacă facem exerciții regulat postura se va îmbunătăți și este foarte probabil să scăpăm de durerile de spate, dacă ele există.
Tipuri de exerciții statice
Acum că v-am spus cât de utile sunt aceste exerciții, să vă dăm și câteva exemple, nu? Genuflexiunile sunt unele din cele mai cunoscute exerciții. Ele activează toată partea inferioară a corpului și lucrează mai multe grupe de mușchi. Atunci când genuflexiunile normale devin unele statice, mușchii sunt lucrați intensiv. Ce ai de făcut? Nimic deosebit față de ce făceai înainte. Singura diferență este că atunci când te apleci trebuie să-ți menții acea poziție timp de 30 de secunde, scrie andreearaicu.ro.
Un alt exercițiu este planșa sau, cum mai este numit, plank. Acesta este unul din acele exerciții care pune în mișcare cât mai mulți mușchi. Statul în plank presupune să stai pe palme sau pe coate și să menții această poziție timp de 30 de secunde sau un minut. Pe măsură ce capeți mai multă forță și rezistență poți crește durata. Exercițiul activează brațele, umerii, spatele și fesierii, dar și abdomenul și picioarele.
Un alt tip de exercițiu static este podul pe umeri (glute bridges). Dacă este făcut corect el activează mușchii de la fese și picioarele. Exercițiul presupune să vă așezați pe spate și să ridicați bazinul cât de sus puteți. Mențineți această poziție timp de un minut, iar apoi repetați.