Ateliere de lectură la Chitila. Elevii au ascultat povești citite chiar de autorii cărților
Peste 150 de elevi au luat parte la ateliere de lectură și creativitate organizate la Chitila. Ele au făcut parte din proiectul „Povești Desenate”, proiect derulat de Asociația pentru Creativitate. Copiii au avut ocazia de a asculta povești direct de la cei care le-au scris. Atelierele de lectură au fost însoțite și de sesiuni de exercițiu creativ, conduse de ilustratorii poveștilor pentru copii. Iată mai multe detalii.
Proiectul le-a oferit copiilor ocazia de descoperi frumusețea lecturii, dar mai ales de a-i cunoaște pe autorii care au scris poveștile. Aceștia au împărtășit cu cei mici secretele lor și i-au învățat lucruri noi. „A fost o bucurie imensă de ambele părți. Copiii au cunoscut oameni remarcabili, care le-au descris procesul prin care o carte prinde viață, de la ideea izvorâtă în mintea autorului, la alegerea ilustrațiilor și publicarea volumului. În plus, au fost fericiți să primească în dar cărți și materiale educaționale – seturi de culori și un album de ilustrații pentru colorat. Pentru unii, acestea sunt primele cărți din biblioteca personală”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Din cadrul proiectului au făcut parte scriitorii Ioana Nicolaie, Victoria Pătrașcu, Mihaela Cosescu și Magda Cojocea. De asemenea, alături le-au fost și ilustratorii Sidonia Călin, Andrei Măceșanu, Petru Dumbrăvician și Maria Borțoi.
Mai multe despre „Povești Desenate”
Proiectul „Povești Desenate” este cofinanțat prin Administrația Fondului Național Cultural (AFCN). Cu sprijinul aceleiași instituții au fost derulate cu succes proiectele „Poveștile prind viață prin creativitate”, în 2019, și „Atelierele cu povești”, în 2020.
„Ne dorim ca proiectul nostru să fie un pas în plus în drumul acestor copii de a descoperi minunata lume a poveștilor românești și să contribuie astfel la creșterea gradului de conștientizare asupra importanței cititului și educației pentru viitorul copiilor și societății. Proiectul „Povești Desenate” unește oameni de cultură, specialiști în educație și persoane interesate de aceste domenii, concentrați asupra unui singur demers. Acela de a sădi în mintea și inima copiilor dragostea pentru lectură. Prin astfel de pași mici, dar concreți, putem face o mare diferență în viața copiilor defavorizați. Contribuind în același timp la dezvoltarea societății”, se mai arată în comunicatul transmis.