Coca-Cola este cel mai mare poluator. Studiul rușinii făcut de Greenpeace
Coca-Cola este cel mai mare poluator. Studiul făcut de Greenpeace se referă în mod special la poluarea cu plastic. Organizația de salvare a mediului trage un semnal de alarmă cu privire la nevoia urgentă de implementare a unor măsuri sustenabile de combatere a schimbărilor climatice. Iată mai multe detalii.
Poluarea este una dintre principalele probleme cu care se confruntă planeta. Chiar dacă se depun eforturi pentru a reduce poluarea cu plastic și nivelul de emisii, din păcate nu este destul.
Organizația de apărare a mediului Greenpeace a creat un top al rușinii pentru companiile poluante. Conform studiului lor, Coca-Cola, alături de Pepsico, Unilever și Nestlé sunt companiile care au înregistrat cel mai mare nivel de poluare cu plastic pe parcursul ultimului an.
Studiul a fost început în anul 2018. De atunci și până în prezent, Coca-Cola a fost responsabilă de producerea a aproximativ 10% din recipientele de plastic care se aruncă în întreaga lună. Asta înseamnă că brandul de băuturi răcoritoare a produs 3 milioane de tone de deșeuri.
Greenpeace a mai scos în evidență că în ultimul an Unilever a depășit Nestlé ca poluator de plastic. Astfel, compania se situează pe locul trei în acest top. În clasamentul celor mai poluante 10 companii se mai situează Procter&Gamble, Mondelez, Phillip Morris, Danone, Mars și Colgate-Palmolive.
Oprirea producției de plastic este esențială pentru combaterea poluării
Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari. Ei au curățat plajele din 45 de țări. În total au fost adunate peste 330.000 de ambalaje din plastic.
Organizația de protecție a mediului ne reamintește care este impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice. 99% dintre ambalaje sunt fabricate folosind combustibil fosil.
Coca-Cola a fost principala sursă de poluare în Europa și în Africa. În Statele Unite, cea mai poluantă companie este Nestlé.
Marile corporații care generează cantități uriașe de deșeuri în continuare trebuie să facă schimbări fundamentale. Oprirea producției de plastic ar trebui să fie o prioritate pentru toate companiile. De asemenea, adoptarea unor practici care stopează irosirea resurselor naturale este esențial. Greenpeace avertizează că marile companii trebuie să investească în materiale sustenabile, reutilizabile și prietenoase cu mediul.