Timpurești. Călător prin București. Jocul online educativ despre istoria capitalei
Veste bună pentru pasionații de istorie și de jocuri online. Asociația Da’DeCe a lansat „Timpurești. Călător prin București”. Acum vei avea șansa să descoperi cel mai mare oraș din România chiar din fața ecranului. Iată mai multe detalii.
Ești pasionat de jocuri online și de istorie? Dacă da, atunci avem o veste bună pentru tine. Asociația Da’DeCe și Muzeul Municipiului București a lansat primul joc online inspirat din istoria și patrimoniul Bucureștiului.
„Timpurești. Călător prin București” este primul joc digital gratuit bazat pe elemente de patrimoniu al Bucureștiului de azi și de ieri. Atât cei mici cât și cei mari pot să-l încerce.
Jocul ne prezintă un scenariu original și ludic dar și o interfață atractivă, bazată pe ilustrații inspirate de documente și imagini de arhivă. Timpurești este o călătorie în timp cu multe răsturnări de situații. Vei avea șansa să treci prin patru epoci istorice diferite și să întâlnești personaje și locuri emblematice ale orașului.
Proiectul vrea să-i inspire și pe alții să facă jocuri educative
Acesta este rezultatul proiectului pilot de educație culturală despre patrimoniu „ApasăPLAY!” care și-a propus să producă un joc digital educativ și inedit în spațiul românesc. Proiectul a fost realizat de o echipă interdisciplinară care s-a ghidat după principiile educației active.
Timpurești își propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria orașului prin elemente artistice și digitale. De asemenea, el vrea să scoată în evidență obiecte din colecțiile muzeelor-satelit și caselor memoriale din rețeaua Muzeul Municipiului București dar și clădiri aflate în centrul orașului, nume de străzi sau de personalități și legende urbane.
Jocul este disponibil gratuit atât online, pe computer, cât și pe telefon sau tabletă. El poate fi găsit accesând acest link. Publicul țintă al jocului sunt copiii de peste 8 ani, dar poate fi jucat de oricine. Acesta poate fi un reper care să-i inspire pe copii sau pe adulți să creeze jocuri similare, care să îmbine educația cu plăcerea jocului. Cine știe, poate în viitor va exista un astfel de joc pentru fiecare oraș din România.