Ministrul Educației are noutăți despre vacanță. Guvernul a închis și instituțiile private
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, are noutăți despre vacanță. Este posibil ca elevii să se reîntoarcă la învățământul online. Vestea nu este cea așteptată de mulți dintre elevi. Iată mai multe detalii.
Începând de astăzi, 25 octombrie, elevii au intrat într-o perioadă de vacanță neașteptată. Inițial s-a stabilit că aceasta va dura două săptămâni. Totuși, situația epidemiologică gravă din țară ar putea prelungi perioada fără cursuri. Ministrul Educației are noutăți despre această vacanță.
Și școlile private au luat vacanță
Conform acestuia, numărul mare de infectări pe cap de locuitor ar putea să-i țină pe cei mici în case mai mult decât era plănuit inițial. Astfel, elevii vor trebui să se readapteze la sistemul online de învățământ. Această veste nu pică foarte bine pentru elevi deoarece abia ce se reîntorseseră în băncile școlilor lângă colegi, după o perioadă lungă în care au studiat pe internet.
Când vine vorba despre învățământul privat, situația este diferită. În mod normal, statul nu are niciun drept să reglementeze felul în care școlile private își desfășoară activitatea. Totuși, situația epidemiologică curentă a forțat guvernul să ia măsuri. Astfel a fost suspendată și activitatea din școlile private în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Tot începând de astăzi a fost suspendată și activitatea after-school-urilor și a grădinițelor private.
Mulți elevi nu au posibilitatea de a participa la ore online
Din păcate pentru mulți elevi, vestea că vor fi nevoiți să învețe din nou online nu este una bună. Adevărul este că aproape jumătate dintre elevii români înscriși la cursuri nu au posibilitatea de a accesa orele în format digital. Aceștia fie nu dispun de un dispozitiv electronic, fie semnalul lor la internet nu este destul de puternic.
„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României. Cealaltă jumătate nu are conexiune la internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online.
Deci situația este gravă, nu am înțeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situație. Elevii vor trebui să plătească din nou pentru greșelile noastre, ale adulților, din păcate”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu.