Grădina Zoologică Brașov are doi locuitori noi. S-au mutat din Ungaria
Grădina Zoologică Brașov are acum doi locuitori noi. După o călătorie frumoasă, fără peripeții, din Ungaria și până-n România, cele două feline se acomodează cu noua locuință.
În urmă cu câteva zile reprezentanții grădinii zoologice au anunțat sosirea a două exemplare de râs carpatin. Ambele sunt femele, una având cinci ani, iar cealaltă 10 ani. Vizitatorii le vor putea admira abia după 30 de zile, perioadă în care animalele stau în carantină și se adaptează.
„Astăzi avem plăcerea de a vă anunța că, în urma unor discuții cu domnul Jochen Lengger, coordonatorul programului ESB (Registrul genealogic european) dedicat râșilor, acesta a fost de acord să trimită la Zoo Brașov două exemplare de râs carpatin. Cele două animale, ambele femele, au ajuns ieri la Zoo Brașov după o călătorie fără evenimente de la Zoo Veszprem, Ungaria. Femelele, în vârstă de cinci, respectiv zece ani, se află acum în perioada obligatorie de carantină și adaptare și nu vor putea fi văzute de vizitatori decât după treizeci de zile”, au scris zilele trecute reprezentanții Grădinii Zoologice Brașov pe pagina de Facebook.
Începând cu 1 octombrie programul de vizitare este de marți până duminică între orele 9:00 – 18:00. Ultimele bilete se pun în vânzare la ora 17:15. Prețul acestora este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Clădirea tropicală, cea care găzduiește reptile și pești exotici, este temporar închisă.
Despre Grădina Zoologică Brașov
Grădina Zoologică Brașov a fost cunoscută inițial sub denumirea de Colț Zoologic, instituția fiind înființată în anul 1960. În 1992 a primit denumirea pe care o are azi. Grădina Zoologică Brașov este casă pentru aproape 400 de animale din peste 100 de specii, iar numărul lor va crește.
„Dorim să continuăm seria de succese avute cu tigrul bengalez alb, cămilele bactriene, leii albi, leoparzii zăpezilor și, nu în ultimul rând, cu acvariile inaugurate în iulie 2017. O parte din proiectele pe care ni le-am propus sunt diversificarea programelor educaționale destinate tuturor categoriilor de vârstă; specializarea personalului pentru a ne asigura că animalele beneficiază de o îngrijire optimă; implementarea de noi facilități adresate vizitatorilor, astfel încât o vizită la grădina zoologică să devină într-adevăr o experiență de neuitat”, se arată pe site-ul grădinii zoologice.