My Art Encounters invită profesorii și elevii să descopere arta contemporană
My Art Encounters invită profesorii și elevii să descopere arta contemporană. Cei mici dar și cei mai mari vor avea șansa să afle mai multe despre artă prin intermediul unui program special conceput pentru ei. Iată mai multe detalii.
My Art Encounters invită profesorii și elevii din Județul Timiș să descopere arta contemporană într-un program inedit. Acesta este special conceput pentru copiii de toate vârstele, de la grădiniță până la clasele de liceu. Programul a primit deja primele grupe de tineri în cursul acestei săptămâni. Organizatorii se așteaptă la peste 100 de alte vizite pe perioada desfășurării.
Aceasta este o ocazie unică de a descoperi opere de artă spectaculoase semnate de artiști contemporani români și internaționali. La dispoziția participanților se vor afla constant mediatori culturali speciali pregătiți. Ei vor răspunde la toate întrebările puse de elevi.
De asemenea, participanții vor avea și un ghid de explorare artistică. Acesta este creat pe patru niveluri de dificultate, pentru grădiniță, clasele primare, gimnaziu și liceu. Ghidul va putea fi folosit drept suport și va rămâne și o amintire frumoasă. Profesorii însoțitori vor primi un atestat de participare.
Participarea este gratuită
Participarea este gratuită. Programul are loc de marți până vineri, între orele 11:00 – 15:00, în trei spații expoziționale ale Bienalei Art Encounters 2021. Este vorba de ISHO Offices, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Muzeul Național de Artă.
Accesul se va realiza cu purtarea măștii de protecție și măsurarea temperaturii. În cazul profesorilor însoțitori va fi necesară, de asemenea, prezentarea certificatului verde. Pentru înscrieri și pentru mai multe detalii puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0727 148 992 sau la adresa de mail contact@artencounters.ro.
My Art Encounters face parte din programul de mediere al Fundației Art Encounters, prin intermediul căruia publicul tânăr și adult beneficiază de tururi ghidate, cursuri și întâlniri dedicate dezbaterii fenomenului artei contemporane. Printre activitățile din cadrul programului se numără: cursuri pentru copii pe categorii de vârste, tururi ghidate ale expozițiilor, cursuri de introducere în arta contemporană pentru adulți, tururi tematice, ateliere de creație pentru familii cu copii. Programul de mediere culturală este realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens.