„Muzeul animat”. Ateliere online gratuite pentru copii
Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani să participe gratuit la șase ateliere online. Ele fac parte din proiectul „Muzeul animat”, proiect ce-și propune să valorifice obiectele muzeelor.
Atelierele vor avea loc online, pe platforma ZOOM, alături de autorul de benzi desenate Mihai Grăjdeanu. Obiectele ce vor deveni personaje de povești în benzi desenate provin atât de la Muzeul Municipiului București, cât și de la alte două muzee din țară.
„Muzeul Municipiului București lansează „Muzeul animat”, un proiect de valorificare a patrimoniului cultural material în mediul digital pornind de la o selecție de patru obiecte din expunerea permanentă a Muzeului Municipiului București și de la cele două muzee partenere, Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești”, transmit reprezentanții Muzeul Municipiului București.
Obiectele cu care copiii vor face cunoștință de-a lungul celor șase ateliere sunt: gramofonul de la Casa Filipescu-Cesianu, un opaiț de la Muzeul George Severeanu, microscopul de la Muzeul Victor Babeș, telescopul de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, un vas hibrid de la Muzeul Olteniei Craiova și un teasc de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.
Programul atelierelor
Atelierele vor avea loc în zilele de sâmbătă, după următorul program:
9 octombrie 2021, intervalul orar 16.00 – 17.30: GRAMOFONUL de la Casa Filipescu-Cesianu;
16 octombrie 2021, intervalul orar 16.00 – 17.30: OPAIȚUL de la Muzeul George Severeanu;
23 octombrie 2021, intervalul orar 11.00 – 12.30: MICROSCOPUL de la Muzeul Victor Babeș;
30 octombrie 2021, intervalul orar 11.00 – 12.30: TELESCOPUL de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu;
6 noiembrie 2021, intervalul orar 11.00 – 12.30: TEASCUL de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești;
13 noiembrie 2021, intervalul orar 11.00 – 12.30: VASUL HIBRID de la Muzeul Olteniei Craiova.
„Copiii au ocazia să își creeze propriile desene, inspirate de obiectele alese, transformându-se din simpli participanți în artiști. Conceptul este unul inedit, întrucât îmbină benzile desenate animate cu informația de specialitate din muzee. Pentru a traduce pe înțelesul copiilor termenul de „patrimoniu”, care poate fi destul de abstract. În urma acestor ateliere vom realiza o expoziție virtuală cu cele mai reușite 60 de desene făcute de copii”, mai transmit organizatorii.