Proiectul a luat naștere din dorința de a scoate în evidență performanțele copiilor și tinerilor din sistemul de protecție. Deși au avut parte de obstacole și traume, acești copii au reușit să obțină rezultate deosebite cu sprijinul nemijlocit al personalului în grija căruia se află. De asemenea, alături le-au fost și cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar. Ei îi sprijină în evoluția și parcursul lor școlar și tot ei le recunosc și le încurajează performanțele.
Prima ediție a acestei campanii a avut loc în anul 2018. Atunci au fost premiați 57 de copii și tineri din sistemul de protecție de stat și privat. Anul trecut, în 2020, campania a avut loc online, însă fără a fi organizată o premiere în cadrul unei festivități.
„În acest an am procedat la fel în ceea ce privește premierea, iar față de anii anteriori grupul țintă este format din copiii care au absolvit clasa a V-a până la bacalaureat și tinerii care urmează studii postliceale la zi sau sunt studenți/masteranzi la o instituție universitară, în regim de zi. Așa cum știm cu toții, în spatele oricărui talent nativ stau ore de muncă în fiecare zi, stau oameni care descoperă scânteia, o aprind și o întrețin. Fie că e vorba de dascăli sau educatori din cadrul centrelor, fie asistenți maternali sau familii care reprezintă „Acasă” pentru fiecare dintre acești copii talentați și frumoși”, transmit reprezentanții DGASPC.
Un număr de 87 de copii și tineri au fost premiați pe secțiuni: învățământ, arte și sport și cazuri deosebite.
Rezultatele campaniei, dedicate vârstnicilor
Rezultatele excepționale ale copiilor au fost dedicate vârstnicilor. „Și pentru că încheiem campania generației tinere cu rezultate excepționale, în ziua în care sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, dedicăm rezultatele deosebite ale copiilor și tinerilor noștri, generației seniorilor cu speranța unui viitor mai bun! Dragi părinți, bunici, mătuși, unchi și străbunici, educatori, asistenți maternali. Tuturor celor care ne-au fost dascăli, mentori, exemple vii, călăuzitori. Tuturor celor care sunt singuri și au nevoie de un cuvânt de mângâiere. Vă dorim din partea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție multă sănătate, oameni buni alături și La mulți ani binecuvântați”, mai transmit reprezentanții DGASPC.