Locuri de poveste din România. „Ora de sport” în natură
Locuri de poveste din România. După declanșarea pandemiei vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Astăzi ne abatem puțin de la formatul obișnuit al articolelor din această rubrică și vă vorbim despre cum mai mulți copii au luat parte la demonstrații sportive în natură. Asta înseamnă că vă vor vorbi nu despre un loc de poveste, ci despre mai multe. „Ora de sport” a fost o activitate din cadrul proiectul WoW Europe, proiect a cărui partener media suntem și noi.
Practic, mai mulți copii au participat la demonstrații sportive organizate în locuri încărcate de semnificații turistice și culturale. Acțiunea s-a desfășurat simultan în România și în cele nouă țări partenere: Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia. La noi în țară au fost făcute demonstrații de atletism, aikido, baschet 3×3, gimnastică aerobică, haltere, judo, karate, kempo, kickboxing, lupte arhaice, pangration, scrimă și tenis de masă.
„Un vis frumos, devenit realitate. Am avut, în aceeași zi, demonstrații sportive în București și în județele Timiș, Maramureș și Buzău. Zeci de fotografi și cameramani profesioniști ajutați de trei drone au lucrat la foc continuu. Și au reușit să surprindă, în imagini și filmări spectaculoase, acest regat al sportului, culturii și turismului. Totul se va materializa într-un album foto și un film al Proiectului European WoW Europe”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiator al Proiectului WoW Europe.
Locurile de poveste în care copiii au făcut mișcare
Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a fost cel care a găzduit demonstrațiile de baschet 3×3. La activitate au participat cluburile CS Dunk Timișoara (logistică), CS Sport Star Timișoara, CSȘ Bega Timișoara și B.C. „U” Oradea. Demonstrații de kempo au avut loc la Cascada Șopot alături de CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Moșnița. Lacul Surduc a găzduit demonstrații de tenis de masă cu sportivi de la ACS Dumbrăvița.
La Colonada Imperială Buziaș au avut loc demonstrații de scrimă, kickboxing și lupte. Ele au fost susținute de sportivi de la CSU Politehnica Timișoara și ACS Floreta Timișoara (scrimă) și C.S Phoenix Buziaș (kickboxing și lupte). Demonstrații de kickboxing au avut loc și la Palatul Cec, la Palatul Parlamentului, la Conacul Marghiloman din Buzău și la Sighetul Marmației.
Pe Transluncani CSC Moșnița a făcut demonstrații de atletism, iar Mausoleul din Parcul Carol a găzduit demonstrațiile de haltere, calistehnics și gimnastică aerobică. La Teatrul Național din București și la Conacul Marghiloman din Buzău au avut loc demonstrații de karate.