Educație la Înălțime. Lecțiile cu drona despre natură pentru copii și un concurs special
Astăzi, 30 septembrie, urmează să se lanseze primul episod din seria educativă „Educație la Înălțime”. Cei mici vor avea șansa să descopere minunata lume a naturii din județul Caraș-Severin. Iată mai multe detalii.
Natura este foarte importantă. Ea este, practic, casa noastră, chiar dacă mulți dintre noi ne-am retras în orașe. Din această cauză este bine să învățăm copiii să se bucure de ea și să o protejeze.
Din această cauză, astăzi, 30 septembrie, are loc lansarea „Educație la Înălțime”, o serie de lecții despre natură filmate cu drona. Aceste lecții multidisciplinare transmise gratuit către orice școală din țară au atras în primăvară profesori și elevi din peste 1000 de școli.
Organizatorii au pregătit un concurs special
Prima lecție filmată cu drona va fi transmisă live de la ora 11:00 din Armeniș, Munții Țarcu, Caraș Severin. Cei mici vor avea șansa să afle mai multe despre zimbri, urși, lupi și alte animale sălbatice din Carpați. Micuții noștri prieteni blănoși vor fi prezentați prin intermediul unor imagini spectaculoase dar și prin câțiva invitați speciali.
Tema lecției este viața terestră. Elevii vor învăța care sunt obiectivele dezvoltării durabile. Lecția va fi susținută de Irina Constantinescu, coordonatoare a rețelei de profesori „Educație la înălțime”, profesoară de geografie la Eco-școala Cândești-Vale, județul Dâmbovița.
Distracția nu se oprește aici. Prima lecție va cuprinde și un concurs. Premiul este unul chiar tentant: un week-end în Măgura Zimbrilor. Organizatorii le vor asigura câștigătorilor o cazare într-o căbănuță superbă, cu mâncăruri sănătoase pregătite de localnici. Ba chiar mai mult, ei vor avea șansa să participe și la un ghid de excepție alături de ranger-ul Matei Miculescu.
Detalii despre proiect
Lecțiile „Educație la Înălțime” vor putea fi urmărite pe canalul oficial de YouTube al proiectului. Aici vor fi transmise în direct lecțiile și vor fi postate toate materialele, promourile și filmele ce țin de proiect.
Tot proiectul este realizat de profesori dedicați din diferite părți ale României. El se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Un episod durează aproximativ 50 de minute și este transmis prin YouTube Live. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului și dirigenție.
Formatul emisiunii a fost declarat câștigător la un concurs de inovație în educație. El a fost testat într-un proiect-pilot în județul Hunedoara. Abia în primăvara 2021 a fost extins la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.