Lecții muzeale pentru elevii din județul Suceava. Despre mamiferele insectivore și cele rozătoare
Muzeul Național al Bucovinei organizează în continuare lecții muzeale pentru elevii din județul Suceava. De data aceasta însă, cele două lecții pregătite se vor desfășura la Muzeul de Științele Naturii. Copiii vor afla mai multe despre mamiferele insectivore, dar și despre cele rozătoare.
Joi, 30 septembrie, va avea loc prima lecție muzeală. Tema acesteia este „Mamifere insectivore din România și din lume”. Apoi, vineri, în 8 septembrie, se va desfășura cea de-a doua lecție de muzeu. Tema ei este „Mamifere rozătoare”.
„Lecțiile de muzeu se adresează elevilor din școlile primare și gimnaziale din municipiul și din județul Suceava și își propun să aducă la cunoștința elevilor diversitatea regimului de hrană, a habitatelor și a varietății speciilor insectivore și rozătoare care trăiesc pe teritoriul României și în lume (lilieci, cârtițe, arici, etc). Va fi prezentat succint comportamentul (teritorial și social), modalitatea de întrajutorare și de apărare în caz de pericol/nevoie, precum și influențele benefice sau negative ale speciilor de mamifere insectivore și rozătoare asupra culturilor agricole și mediului natural”, transmit reprezentanții Muzeul Național al Bucovinei.
Lecția de muzeu se poate desfășura și la școală. Pentru asta trebuie să trimiteți o invitație la adresa Departamentului de Marketing, Comunicare și Educație Muzeală din cadrul Muzeului Național al Bucovinei, aici: marketing@muzeulbucovinei.ro. Pentru mai multe informații și înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0230 213775.
Despre Muzeul de Științele Naturii
Muzeul de Științele Naturii reprezintă locul în care orice vizitator are ocazia să învețe lucruri noi. Acesta este amplasat într-o clădire situată în Parcul Central al Municipiului Suceava, iar încă de la intrare oamenii sunt întâmpinați cu pliante, vederi, publicații editate de muzeu etc. Una din cele mai mare atracții ale muzeului este Sala Cristalelor. Acolo se regăsesc cele mai frumoase și valoroase eșantioane de flori de mină existente în patrimoniul muzeului.
De asemenea, proiecțiile panoramice „Printre dinozauri” sunt atracții ce nu trebuie ratate. Acestea oferă o experiență inedită în urma căreia vizitatorii văd și înțeleg cum au trăit dinozaurii în diferite medii. La fel de interesante sunt și fragmentele de animale dispărute, care vin să completeze tabloul evoluției vieții pe Pământ.