Teleschi pentru biciclete. Cum gestionează o stațiune montană austriacă schimbările climatice
Încălzirea globală afectează industria stațiunilor de schi. Acest lucru i-a făcut pe mulți patroni să caute soluții cât mai creative. O stațiune din Austria s-a transformat într-un adevărat rai al bicicliștilor. Aceștia beneficiază chiar și de un teleschi pentru biciclete. Iată mai multe detalii.
Schimbările climatice își spun cuvântul atunci când vine vorba despre turismul de iarnă. Din cauza lipsei zăpezii, multe stațiuni montane au fost nevoite să se reprofileze.
Una dintre acestea este stațiunea Sankt Corona am Wechsel. Ea se află la o oră distanță de sudul Vienei. În această vară, stațiunea a devenit o oază pentru bicicliștii de toate vârstele.
Înainte de această schimbare, Sank Corona am Wechsel era o locație nefrecventată în timpul verii. Clima a transformat-o însă, în ultimii ani, într-o locație înflorită perfectă pentru a evada din orașe.
Cantitatea de zăpadă a scăzut în ultimii ani
Stațiunea de schi se confruntă în ultimii ani cu o împuținare a zăpezii. La cum evoluează lucrurile, această situație nu se va schimba prea curând. Experții sunt de părere că în următorii ani toate zonele situate la altitudini de sub 1.500 de metri se vor confrunta cu această problemă.
Sankt Corona am Wechsel se află la o altitudine de 900 de metri. În ultimii ani, numărul de turiști schiori a scăzut de la 70.000 la 25.000. Asta l-a făcut pe proprietar să fie nevoit să ia măsuri drastice.
Stațiunea de schi este acum o adevărată stațiune montană de vară. Peste 130.000 de turiști vin în vizită din primăvară și până în toamnă. Printre atracțiile oferite de aceasta se numără un rollercoaster cu aspect de tobogan, zone pentru practicarea escaladei, trasee pentru ciclism montan și chiar un teleschi pentru biciclete. Cel din urmă le permite bicicliștilor să urce până în vârful fostelor pârtii.
Noul sistem este căutat în toată lumea
Acest teleschi a avut un succes enorm la public. Până în prezent au fost efectuate peste 35.000 de astfel de călătorii. Noul sistem este căutat acum în toată lumea.
Cel care a dat din nou viață parcului este Karl Morgenbesser. Datorită succesului său, austriacul este căutat acum de zeci de stațiuni pentru a-și oferi sfaturile. Se pare că tot mai mulți sunt conștienți că acesta va fi viitorul.
În timp ce unii s-au bazat mult timp pe zăpada artificială, temperaturile au devenit atât de ridicate încât “diversificarea pe perioada verii a devenit inevitabilă”, a subliniat conform AFP Robert Steiger de la Universitatea din Innsbruck. Acesta studiază impactul schimbărilor climatice asupra turismului. „Iar ciclismul montan este cu siguranță ceva de care toată lumea este interesată”, a mai adăugat acesta.