Ateliere de imaginație și leapșa pe stradă pentru copii la Street Delivery Timișoara
Părinți și copii din Timișoara sau împrejurimi, în weekendul 18 – 19 septembrie, nu vă faceți planuri. Sunteți așteptați cu mic, cu mare, în grădina urbană a Universității de Vest. Acolo are loc Street Delivery: Leapșa. Evenimentul este la cea de-a XV-a ediție și și-a propus să reinterpreteze orașul prin ochii copiilor. Sunt pregătite ateliere de imaginație și multe alte activități interesante.
Timp de două zile, Grădina Urbană și Parcul UVT devin spații de joacă cu inițiative civice, ateliere, concerte, expoziții și lecturi publice. „Anul acesta Street Delivery își pune pantalonii scurţi, ia mingea la subraț și redesenează orașul așa cum am vrea să fie. E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Organizatorii le-au pregătit copiilor o mulțime de activități. Ateliere menite să le stârnească imaginația, lansări de carte și activități sportive. „Un lucru va fi cert: nu există limită de vârstă, ci doar limită de distracție. Hai și tu cu noi la joacă”, mai transmit organizatorii. Ediția din acest an a Street Delivery este dedicată copilăriei, iar spațiul public a fost regândit așa cum am vrea să fie: un loc sigur, mai prietenos, mai viu. Așadar, în Grădina Urbană de la Universitatea de Vest și în Parcul UVT se regăsesc mai multe locuri:
Loc de bună ziua: interacțiune față în față, nu bară la bară;
Loc de joacă: instalații sportive, ateliere și concursuri pentru copii;
Loc de respiro: păturici, șezlonguri și voie bună;
Loc de dialog: mini-conferință pentru cei mai tineri dintre noi;
Loc de lectură: serată literară cu scriitori locali;
Evenimentul este organizat de Fundația Cărturești, cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara. Street Delivery este un un eveniment-manifest de arte și arhitectură pentru o calitate mai bună a vieții în oraș. Street Delivery a devenit în timp cel mai popular eveniment urban din România, peste 10 orașe solicitând până azi permisiunea de a prelua conceptul. Acesta a fost demarat de Ordinul Arhitecților din România și Fundația Cărturești în 2006 în încercarea de a recupera spațiul public pentru pietoni.