Cum sunt readuși în bănci copiii și adulții care au abandonat școala
În pragul unui nou an școlar, Proiectul „Aripi spre viitor” îi invită la cursuri pe cei care au abandonat prea devreme învățământul de stat obligatoriu.
Proiectul „Aripi spre viitor” se adresează celor care au abandonat prematur învățământul de stat. Se întâmplă acum, cu ocazia începerii noului an școlar.
Ce este proiectul „Aripi spre viitor”
Programul de tip „A doua șansă” oferă gratuit cursuri în incinta unor școli partenere. Este completat cu o serie de servicii oferite celor care aleg să devină mai instruiți și să primească șansa unui viitor mai bun. Este vorba despre programe de educație parentală, de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență.
Pachetul de servicii este completat cu suma de 1800 de lei, subvenție pentru continuarea studiilor și a implicării în program. Banii vor fi acordați la finalizarea unui ciclu de învățământ.
Totalul finanțării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile. 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.
Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an. Este finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.
Beneficiarii proiectului
Sunt așteptați să participe la proiect persoane din Regiunea București-Ilfov. Este vorba de copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, care au abandonat școala; adulți cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani care nu au absolvit învățământul obligatoriu; părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate; persoane de etnie romă.
Programul „Aripi spre viitor” urmărește reîntoarcerea în sistemul de educație a unui număr de 500 de persoane care au abandonat sau nu au finalizat educația obligatorie.
Informații organizatorice
Beneficiarul finanțării este Fundația Estuar alături de partenerii săi. Ei sunt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Four Change.
Persoanele interesate ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informații suplimentare la www.asistentasociala6.ro.