Locuri de poveste din România: Amfiteatrul Transilvania
Locuri de poveste din România. După declanșarea pandemiei vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Astăzi vorbim despre un loc care-ți dă impresia că ești într-un basm indiferent de anotimpul în care alegi să-l vizitezi. Amfiteatrul Transilvania se află în satul Moieciu de Sus, județul Brașov, și te face să uiți de aglomerația și gălăgia orașelor. Se întinde pe o suprafață de 100 de hectare și este un loc potrivit pentru întreaga familie.
Amfiteatrul Transilvania este amplasat foarte frumos, peisajul fiind unul cu adevărat de poveste. De acolo se vede piramida din Munții Bucegi, iar unii spun că e un loc de întâlnire al extratereștrilor. Se spune că locul este unul cu energii.
Căsuțele în care vă puteți caza au fost reconstruite de o familie din Chișinău care s-a îndrăgostit de acest loc. Au făcut o combinație între vechi și nou și, foarte important, au folosit numai materiale naturale. De exemplu, nu s-au folosit cuie. „Fiecare casă este vie, fiecare cameră respiră și trăiește odată cu oaspeții săi. Aceste case au renăscut după decenii de amorțire, furtuni si ploi, ninsori și arșițe de soare. Orice bucățică din casă poartă amprenta vechiului și a noului, a simbiozei naturii cu munca omului, care a zidit cu pricepere și pasiune fiecare detaliu”, se arată pe site-ul Amfiteatrului Transilvania.
Detalii despre Amfiteatrul Transilvania
Locația dispune de mai multe tipuri de camere, precum și apartamente. Vizitatorilor le sunt puse la dispoziție facilități precum baie cu duș, papuci de casă, uscător de păr și garderobă. Ca să nu vă rupeți chiar de tot de lumea reală, căci acolo parcă sunteți într-un basm, Amfiteatrul Transilvania oferă și internet. Un lucru important de știut pentru părinții voștri este că mașina va avea un loc unde să se odihnească, parcarea fiind gratuită.
La Amfiteatrul Transilvania vă așteaptă și un restaurant cu preparate proaspete pregătite folosind ingrediente naturale. Ele provin din grădinile proprietății și de la ferme. Locul este unul foarte căutat, dovadă fiind epuizarea rapidă a locurilor de cazare. Pentru detalii referitoare la disponibilitatea camerelor, precum și preț, puteți intra aici. Amfiteatrul Transilvania este prezent și pe Facebook, aici, loc de unde puteți fi la curent cu ce se întâmplă pe-acolo.
Dicționar
Arșiță: căldură mare și dogoritoare a soarelui; dogoare, zăduf, caniculă;
Simbioză: forma de conviețuire reciproc avantajoasă între două specii diferite de organisme.