Știri din lumea elefanților. Ce fac giganticele mamifere de ziua lor
Ieri am aniversat Ziua Internațională a Elefanților. De aceea am decis să le dăm o atenție deosebită și să vorbim mai mult despre ce se întâmplă în lumea lor. Haideți să aflăm împreună mai multe știri din lumea elefanților.
După cum poate știți ieri am aniversat Ziua Internațională a Elefanților, adică aniversarea elefantului Toyo. Din această cauză ne-am gândit să prezentăm mai multe știri din lumea uimitoarelor mamifere care dețin o inteligență remarcabilă.
57 de elefanți au fost vânduți la o licitație în Namibia
Prima știre despre care o să vorbim acum vine din Namibia. Guvernul a decis să vândă 57 de elefanți la o licitație în speranța de a reduce populația din zonele afectate de secetă.
Numărul vândut este doar o parte mică din cât și-ar fi dorit, de fapt, guvernul Namibiei să vândă. Conform Ministerului Mediului din Namibia, așteptările erau ca 170 de elefanți să părăsească țara.
În total, cei 57 de elefanți au fost vânduți pe suma de 5,9 milioane de dolari namibieni, adică aproximativ 537 de mii de dolari americani. 42 dintre ei vor părăsi țara în timp ce ceilalți 15 vor rămâne în Namibia, dar vor deveni proprietate privată.
Grupurile de activiști s-au revoltat la aflarea acestor vești. Ei pun la îndoială conflictele dintre oameni și elefanți despre care vorbește guvernul. Peste 100.000 de oameni au și semnat o petiție online care critică licitația.
Totuși, guvernul nu pare foarte afectat de revoltele stârnite. Ei au mai declarat public că speră să repete această licitație și în viitor. În opinia lor, această variantă de a controla populația de elefanți este mai potrivită decât cea prin vânătoare. În prezent, populația de elefanți din Namibia este de 28.000 de exemplare.
Gașca nebună de elefanți din China se întoarce acasă
Cea de-a doua știre vine chiar din China. Gașca nebună de elefanți care colindă țară în lung și în lat de un an de zile pare să se întoarcă în sfârșit acasă.
Cei 14 elefanți asiatici au vizitat diferite orașe, sate și ferme, îngrozind populația locală. Ei au fost responsabili de distrugerea a mai multor plantații agricole în ultimul timp. Din fericire pentru toată lumea, nicio persoană și niciun animal nu au fost răniți în această perioadă.
Autoritățile locale au demarat o întreagă operațiune pentru a-i face pe elefanți să se întoarcă acasă și pentru a proteja populația. Drumurile au fost evacuate iar elefanții au fost monitorizați cu ajutorul dronelor și ademeniți cu mâncare. Ei se îndreaptă acum către rezervația lor naturală dar va dura mult până ce vor ajunge acasă.
Grupul de elefanți plimbăreți a părăsit ținutul natal din motive necunoscute acum un an. Ei au călătorit mai mult de 500 de kilometri până în Kunning, capitala provinciei Yunnan.
Elefanții asiatici sunt printre cele mai protejate animale din China. În ultimii ani, populația lor a crescut până la 300 de exemplare. Din păcate, habitatul lor natural este într-o continuă micșorare, principalii vinovați fiind defrișările și agricultura.