Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava invită publicul, în perioada 13 – 15 august 2021, să intre în atmosfera de basm a Poveștilor medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei.
Poveștile Medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei au loc în perioada 13-15 august 2021. Muzeul Național al Bucovinei, Primăria municipiului Suceava și Consiliul Județean invită localnici și turiști să se bucure de această sărbătoare.
Programul evenimentelor
Sunt de toate pentru toți: cavaleri și domniţe, dansuri, spectacole cu foc, plimbări cu cai, şcoli de lupte, muzică medievală. Există teatru şi concursuri pentru copii, tir cu arcul, ateliere de gastronomie medievală, artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie. Nelipsite sunt atelierele de magie, facepainting medieval, baloane uriașe de săpun, meșteri artizani, cursuri de șoimărit.
Cei care vor vizita Cetatea în perioada 13 – 15 august 2021 vor mai putea viziona piesa de teatru ”Apus de Soare” în distribuția Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, dar și un concert pe zidurile Cetății de Scaun cu Trupa Hara. Chef Cătălin Scărlătescu va găti, de această dată, în parcul Cetății, delicii culinare cu savoare medievală. Vor fi respectate toate măsurile de igienă și distanțare fizică impuse de pandemia de Covid 19.
Acest proiect a fost realizat în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local al Municipiului Suceava.
Ateliere pentru copii
Pentru sfârșitul vacanței de vară, specialiștii Muzeului Național al Bucovinei, de la Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei, propun copiilor o teleportare în perioada medievală. Vor fi activități relaxante, educative, provocatoare la creativitate, organizate în cadrul atelierului „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”. Acesta se va desfășura în perioada 30 august – 3 septembrie 2021. Anul acesta, pentru a rămâne sănătoși, atelierul se va organiza cu grupe de maxim 10 copii, zilnic. Timp de trei ore, aceștia vor putea alege dintr-o gamă largă de activități specifice vârstei fiecăruia: confecționarea unei machete de cetăți, realizarea de vitralii folosind ca suport hârtia de calc, confecționarea și decorarea unei coroane domnești, crearea de bijuterii și alte accesorii așa cum numai domnițele de la curte aveau, dar mai avem și multe alte surprize. Activitățile practice, îmbinate cu informațiile istorice și cu jocuri antrenante, vor provoca copiii să descopere, în manieră ludico-educativă, mai multe informații despre viața cotidiană în perioada medievală, despre cetăți, în special despre Cetatea de Scaun a Sucevei și poveștile acesteia. Informații suplimentare și înscrieri la telefon 0784275644.