The Taranterra Project vine la Timișoara. Aflați mai multe despre expoziția de tarantule vii
The Taranterra Project vine la Timișoara. Cei curioși vor avea șansa să vadă pe viu peste 50 de specii de tarantule. Aflați în continuare mai multe detalii despre această expoziție.
Veste bună pentru pasionații de animale exotice. The Taranterra Project vine la Timișoara. Cei curioși vor avea ocazia să participe la o expoziție inedită dedicată uriașilor din lumea păianjenilor.
Muzeul Național al Banatului găzduiește în această perioadă expoziția The Taranterra Project. Ea va prezenta publicului peste 60 de tarantule vii, din 50 de specii de pe patru continente. Toate tarantulele se vor afla în habitatele naturale în care trăiesc.
Această expoziție este rodul colaborării dintre Muzeul Național al Banatului și doi tineri colecționari din Oradea. Ea va fi deschisă pentru orice până în luna decembrie a acestui an. Fii sigur că nu ratezi această șansă de a vedea ființe deosebite ce nu trăiesc la noi în țară.
Proiectul are ca scop captarea atenției copiilor și tinerilor și educarea acestora. Prin informațiile oferite și prezentarea unor expoziții itinerante de tarantule în mediile școlare, organizatorii încearcă să prevină și să combată dezvoltarea arahnofobiei. Arahnofobia este frica de păianjeni, frică care de cele mai multe ori vine din lipsa de informare.
Expoziția va fi deschisă începând de marți, 10 august. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 6 lei pentru copii.
Există peste 900 de specii de tarantule
Tarantulele, după denumirea științifică Theraphosiade, fac parte din familia păianjenilor din infraordinul Mygalomorphae. Aceasta cuprinde peste 900 de specii diferite. Contrar gândirii publice, cele mai multe tarantule sunt inofensive pentru oameni, iar unele sunt chiar populare ca și animale de companie.
Totuși, mușcătura unor specii poate cauza disconfort sau chiar moarte. În funcție de specie, mărimea acestora variază de la 2,5 la 10 și chiar la 30 cm.
În medie, majoritatea speciilor de tarantule ajung la maturitate la vârsta de 2 – 5 ani. Odată ajunși la maturitate, masculii mai trăiesc un an. Femelele sunt, însă, mai longevive. Acestea pot atinge chiar și vârsta de 30 de ani.