Copiii îl întâlnesc pe Micul Prinț la Teatrul „Stela Popescu”
În august, Teatrul „Stela Popescu” din București invită copiii la teatru în aer liber, în Amfiteatrul Palatului Naţional al Copiilor. Copiii vor viziona spectacolele „Micul Prinţ” pe 7 august, de la ora 10, şi „Lampio şi grăuntele de lumină” pe 28 august, de la ora 10.
Teatrul „Stela Popescu” din București invită copiii în Amfiteatrul Palatului Naţional al Copiilor la 2 spectacole în august. În 7 august copiii vor viziona spectacolul „Micul Prinţ” iar, în 28 august, „Lampio şi grăuntele de lumină”. Ambele spectacole încep la ora 10.
Micul Prinț
„Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupery, conceptul şi coregrafia Ioana Macarie, este un spectacol de teatru – dans despre inocenţa copilăriei. Este o călătorie stelară a doi prieteni, cuplu copil – adult, o relaţie umană care poate fi regăsită, într-o anumită măsură, în orice familie.
În această aventură, copilul întâlneşte personaje care îl ajută să descopere drumul către simplitatea vieţii. Adultul face o călătorie în sens invers şi descoperă importanţa inocenţei în viaţa adultă. Este o poveste despre prietenie în sensul ei cel mai pur, despre acea prietenie care depăşeşte barierele de vârstă şi spaţiu.
Lampio și grăuntele de lumină
Povestea plină de sensibilitate, adaptată pentru copii, „Lampio şi grăuntele de lumină” de Victoria Pătraşcu continuă să atragă săli pline de copii la Palatul Copiilor. Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii noastre: „Poţi străluci doar atunci când faci ceea ce îţi place cu adevărat!”.
Lampio este un licurici care şi-a pierdut lumina. Nu ştie unde şi când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Uite aşa apar miracole, magie, prieteni, provocări. Căutările micului personaj nu se opresc până nu îşi descoperă menirea în viaţă, pentru că el asta caută, de fapt.
Micul Lampio este erou într-o poveste terapeutică despre curaj, determinare, talent şi descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, locul în care oamenii trăiesc cele mai mari transformări.