Suceava – Copiii și părinții au învățat împreună de ce trebuie să meargă la școală cei mici
În perioada 28 – 30 iulie, la Cacica, o localitate din județul Suceava, a avut loc o tabără dedicată atât copiilor, cât și părinților. Unul din scopuri a fost prevenirea abandonului școlar. Așadar, toți cei prezenți au învățat de ce trebuie să meargă la școală cei mici.
Tabăra a fost organizată de către Fundația Hope and Homes for Children Romania (HHC) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava (DGASPC). Finanțarea a venit din partea PEPCO România. Scopul acțiunii, pe lângă prevenirea abandonului școlar, a fost de a stimula educația. Pe lângă asta s-a pus accent pe întărirea relației dintre părinți și copii și capacitatea părinților în actul educativ. Un alt aspect avut în vedere a fost facilitarea dialogului și comunicării dintre părinți și copii. Mai ales în cazul familiilor monoparentale.
La tabără au participat șase familii. 21 de copii cu vârste între un an și 17 ani și șapte părinți. „Specialiștii din cadrul HHC România și din cadrul Serviciului Intervenție în Regim de Urgență din cadrul Direcției au inițiat activități de conștientizare și dezvoltare personală, atât a copiilor cât și a părinților, jocuri de rol precum și activități de relaxare, socializare care să ofere sentimentul unei vacanțe binemeritate pentru participanți. Aducem mulțumiri HHC România și PEPCO România pentru implicare și pentru sprijin în astfel de acțiuni care aduc un strop de bine în viața celor care au nevoie de ajutor”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC.
Abandonul școlar, o problemă majoră în România
De acțiuni de prevenire a abandonului școlar au nevoie copiii din toată țara. Situația este una îngrijorătoare, iar acești copii au nevoie de ajutor. Conform datelor primite de la organizația Salvați Copiii România, în fiecare zi 76 de copii abandonează școala și speranța unui viitor mai bun. Sărăcia este și ea un factor care duce la abandon școlar. În România, peste 1.300.000 de copii din România trăiesc în sărăcie.