De ce să vă duceți copiii la Muzeul Hărților. Se anunță multe activități și experiențe unice
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi îi invită pe copii să ia parte la mai multe activități și experiențe unice. Pot participa la un atelier pe tema mărilor și oceanelor, se pot bucura de lucrările cu aplicații de realitate augmentată și pot admira colecția de hărți vechi, dar și o expoziție temporară.
Muzeul Hărților împreună cu Asociația Artelier D îi așteaptă pe cei cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani la ultimul atelier al taberei urbane „Exploratori uluitori, din trecut și de azi”. Atelierul are loc în 4 și 5 august, iar tema abordată este „Pe mări și oceane”. Tabăra se desfășoară în aer liber, pe terasa Muzeului Hărților și în grădina sa, precum și în muzeu, printre hărți vechi. Detalii legate de înscriere și plată găsiți aici.
Atelierul are loc în intervalul ora 10:00 – 13:00, iar subiectele, pe zile, sunt următoarele:
Miercuri, 4 august
Geografie interactivă, Pionierii – Fernardo Magellan, Abel Tasman, James Cook, Grigore Antipa;
Geografie prin artă – se realizează o hartă a grădinii Muzeului;
Alfabetul hărților – Treasure hunt Mări și oceane în colecția de hărți vechi;
Jocuri de orientare în spațiu.
Joi, 5 august
Geografie interactivă, Contemporanii – Jacques Yves Cousteau, Jason Lewis;
Harta vie – Museo Atlantico;
Drumul mâncării – De unde vin peștii din farfurie?
Concurs pe echipe – Cum să navighezi singur pe mare.
Alte activități interesante la Muzeul Hărților
Printre activitățile interesante pentru care merită să-i duceți pe copii la Muzeul Hărților se numără și lucrările cu aplicații de realitate augmentată. Acest muzeu este printre puținele din țară care are astfel de lucrări expuse. Copiii trebuie să caute lucrările cu etichetă mare, albă, pe care este înscrisă litera A. Cu ajutorul aplicației Artivive, care este sigură și gratuită, cei mici vor vedea, prin camera telefonului, cum lucrările prind viață pentru câteva secunde.
Încă de la început vă spuneam de colecția de hărți vechi. Ei bine, pentru ca vizitatorii să poată admira mai mult timp această colecție, muzeul își prelungește programul vineri, 6 august. Concret, în prima zi de vineri a lunii august vizitatorii se pot bucura de muzeu până la ora 21:00. „Ne dorim ca vizitatorii noștri să poată admira mai mult timp colecția valoroasă de hărți vechi și expoziția temporară, bucurându-se de ambianța plăcută a muzeului pe timp de seară”, informează reprezentanții muzeului.