Micii bucureșteni învață despre arhitectura orașului lor. Ateliere la Casa Filipescu – Cesianu
La Muzeul Municipiului București (MMB) luna august este dedicată istoriei urbane. Micii bucureșteni învață lucruri interesante despre arhitectura orașului, despre istoria lui și artele decorative. Toate acestea în cadrul unor ateliere ce vor avea loc la Casa Filipescu – Cesianu.
Se organizează patru ateliere, fiecare din ele abordând o altă temă. Toate detaliile pe care cei mici le vor afla sunt legate de patrimoniul expoziției permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute. Cea care va susține aceste activități, în mansarda Casei Filipescu Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) este istoricul Alina Havreliuc. Atelierele vor avea loc în intervalul orar 11:00 – 12:30, se adresează copiilor cu vârsta de peste șapte ani, iar taxa de participare este de 20 lei/atelier.
Cele patru activități pregătite pentru copii se vor desfășura în zilele de miercuri, iar programul este următorul:
miercuri, 4 august 2021, „Ce este casa”
miercuri, 11 august 2021, „Povestea meseriilor”
miercuri, 18 august 2021, „Povestea primarilor și a mijloacelor de transport”
miercuri, 25 august 2021, „Ritualul meselor de altădată”
„Pentru înscrieri și detalii legate de program, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00, în limita locurilor disponibile (indicate pentru fiecare program, în descriere) și respectând regulile sanitare în vigoare. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program”, informează muzeul.
Atelierele, parte a programului Școala de Vară la MMB
Atelierele de istorie urbană susținute de Alina Havreliuc fac parte din programul Școlii de Vară la Muzeul Municipiului București. „Fie că învață să realizeze o pagină de bandă desenată, fie că ascultă povești, că fac experimente sau că pătrund în spațiul muzeal în care pot admira diferite exponate, cei mici pleacă fericiți. Muzeele sunt medii educaționale importante, cu un potențial de învățare considerabil. Colecțiile expuse în muzeele din structura MMB oferă copiilor o legătură tangibilă cu timpul, locurile, evenimentele sau oamenii de astăzi și din trecut, permițându-le să experimenteze evoluția istoriei umane și a patrimoniului cultural”, transmit reprezentanții muzeului, prin intermediul unui comunicat de presă.