La Universitatea de Vest din Timișoara, elevii de 10 ai Evaluării Naționale din județul Timiș au fost premiați. Evenimentul, numit „Un webinar de nota #10”, face parte din calendarul Târgului Liceelor Timișene, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Sapphire România și Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Timiș.
Nouă elevi din județul Timiș au reușit să obțină media 10 la examenul de Evaluare Națională. Aceștia sunt: Olteanu-Heel Lara, Ionescu Raluca, Lump Alexandra, Diaconescu Diana, Iancu Ioana, Lazar Casiana, Radulescu Bianca, Radu Mocan si Pop Cristian. Toți au primit o diplomă din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș și câte un album de artă de la Institutul Cultural Român.
La eveniment a fost prezent și inspectorul școlar general Marin Popescu. „Suntem și noi mândri de ei. Au adus județul Timiș pe locul trei la nivel național în ceea ce înseamnă numărul mediilor de nota 10. După Cluj și București. Cu atât mai mult, trebuie să apreciem efortul lor și să ne mândrim cu ei. Evident că în spatele lor, și astăzi, ca și de obicei, stau părinții. Le mulțumim foarte mult și părinților pentru efortul pe care l-au făcut. Pentru că au crezut și cred mai departe că educația copilului lor va da un plus pentru viața lor. Și pentru comunitățile în care trăim”, a spus Marin Popescu, în cadrul evenimentului.
„Am avut un program normal, ca orice elev. M-am trezit și eu de dimineață și am luat parte la cursurile online. Nu consider că am lucrat enorm, dar am lucrat constant. Și e foarte important să se lucreze constant, nu extrem de mult. Am acordat timp și relaxării”, a spus una din elevele de 10. Elevii au răspuns unor întrebări puse în sală și le-au mulțumit celor care au contribuit de-a lungul timpului la formarea lor. Întregul eveniment poate fi urmărit aici.
Despre Târgul Liceelor Timișene
Târgul Liceelor Timișene este o platformă online creată de un grup de patru liceeni. „Până acum doar colegii din București au reușit să creeze un astfel de proiect, însă noi am adus ceva în plus față de ei. Și Aradul a reușit anul acesta să facă Târgul liceelor online. Ce ne diferențiază de ei este procesul prin care îi ajutăm pe elevi să se orienteze în carieră. Elevul intră pe platformă, își face un cont, completează un chestionar de interese care se procesează automat, iar răspunsurile sunt corelate cu specializările liceelor, astfel încât poate vedea ce i s-ar potrivi”, a explicat Vlad Sarca, unul din elevii care au creat platforma.