După Cascada Bigăr, o nouă atracție turistică vânată de toată lumea. Locul arată spectaculos
La începutul lunii iunie una din principalele atracții din România, Cascada Bigăr, s-a prăbușit. La scurt timp după acest eveniment neplăcut o nouă atracție turistică este vânată de toată lumea. Locul arată spectaculos.
Cea care i-a luat locul Cascadei Bigăr este Cascada Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului, care se laudă cu o cădere de nouă metri. Cei care o vizitează fac o mulțime de fotografii pe care le postează mai apoi pe social media. Spre deosebire de Cascada Bigăr, care este una naturală, Cascada Vadu Crișului este o cădere de apă artificială. În trecut apele care ieșeau din peștera de la Vadu Crișului se vărsau în râu după ce coborau panta, destul de lină.
„Probabil, în primii ani ai secolului XX, odată cu lucrările de amenajare a peșterii și cu construcția cabanei, cursul pârâului a fost deviat spre faleza înaltă de 10 metri. În perioadele mai secetoase, cea mai spectaculoasă și cea mai cunoscută cascadă din munții Pădurea Craiului, cascada de la Vadu Crișului, își ascunde șuvoiul înspumat în spatele unui baldachin natural de calcar.
La baza cascadei se află un bazin natural, săpat de ape în stâncă. Cel mai plăcut mod de a descoperi acest obiectiv turistic e ca, într-o zi de vară, să cobori la baza falezei, să asculți vuietul apei și să-i simți răcoarea”, scrie Pădurea Craiului.
Conform aceleași surse, Cascada Vadu Crișului reprezintă punctul de plecare sau unul din obiectivele unor trasee de drumeție din Pădurea Craiului:
O altă variantă ar fi să mergeți cu trenul. Ruta este Cluj – Oradea, prin stația Halta Peștera. Accesul până la cascadă se face pe jos, plecând din localitatea Vadu Crișului (1,9 km, traseu punct roșu dublu) sau din Șuncuiuș (2,6 km, traseu punct roșu dublu).