O mașină zburătoare a finalizat cu succes primul zbor. Este acesta viitorul?
O mașină zburătoare a finalizat cu succes primul său zbor. Această realizare ne face să conștientizăm cât de mult a avansat tehnologia. Aflați în continuare mai multe detalii despre acest automobil venit parcă din filmele science-fiction.
De zeci de ani oamenii visează la cum va arăta viitorul. Mașinile zburătoare, hologramele și chiar teleportarea sunt elemente care apar frecvent în filmele science-fiction. Se pare că ne apropiem din ce în ce mai tare de acest viitor.
O mașină zburătoare a finalizat cu succes un zbor de 35 de minute. Ea a pornit de pe aeroportul din Nitra și a zburat până în Bratislava, ambele orașe aflându-se în Slovacia. Contrar așteptărilor, această mașină are un motor de BMW iar alimentarea se face cu benzină obișnuită.
Creatorul acestei mașini zburătoare este Stefan Klein. El susține că automobilul poate zbura până la 1.000 de kilometri la o înălțime de 2.500 de metri. Viteza maximă pe care vehiculul o poate atinge în aer este de 170 de kilometri pe oră.
Numărul maxim de pasageri este de două persoane cu o greutate totală de până la 200 de kilograme. Până în prezent, el a zburat în total 40 de ore cu această mașină a viitorului.
Aripile sunt pliabile și se află în lateralul ușilor. Întreg procesul de transformare din mașină în avion durează două minute și 15 secunde.
Au fost comandate deja 40.000 de astfel de mașini
Se crede că piața mașinilor zburătoare este o industrie care va exploda în viitor. În 2019, consultanții economici estimau că această piață va valora 1,5 trilioane de dolari până în 2040. Mulți văd mașinile zburătoare ca pe o soluție împotriva aglomerațiilor de pe străzi. Totuși, mai este cale lungă până ce mașinile zburătoare vor deveni ceva normal.
Crearea acestui prototip de mașină zburătoare a durat doi ani și a valorat aproximativ 2 milioane de euro. Din fericire pentru Klein, el își va recupera investiția imediat. Deja există peste 40.000 de comenzi pentru acest vehicul zburător doar în Statele Unite ale Americii.
Implementarea acestor mașini zburătoare va fi, totuși, o adevărată problemă. Va fi de ajuns doar un carnet de șofer? Vor trebui șoferii să facă cursuri speciale de zbor? Vor putea piloții de avioane să piloteze aceste mașini fără probleme? Tot ce știm până acum este că începem să trăim din ce în ce mai mult în lumea prezentată de filmele science-fiction de acum 30 – 40 de ani.