Tabăra se va desfășura în aer liber, pe terasa Muzeului Hărților și în grădina sa, precum și în muzeu, printre hărți vechi. Atelierele vor fi susținute în zilele de miercuri și joi, pe parcursul a cinci săptămâni. Atelierele vor fi susținute de la ora 10:00 la 13:00. „La această ediție vom călători prin cinci spații geografice și vom povesti despre exploratori și experiențe de călătorie. Vom compara exploratorii vechi cu cei noi, pentru a învăța cum este influențată geografia de istorie, știință și tehnologie”, transmite muzeul, prin intermediul unui comunicat de presă.
Programul și tematica atelierelor este următoarea:
Spre Polul Sud: 7 – 8 iulie;
Prin Asia: 14 – 15 iulie;
Spre lumea nouă, America: 21 – 22 iulie;
De-a lungul Africii: 28 – 29 iulie;
Pe mări și oceane: 4 – 5 august.
Informații interesante
Copiii au ocazia de a învăța lucruri interesante despre persoane precum Robert Scott, Emil Racoviță, Marco Polo, Nicolae Milescu Spătarul, Cristofor Columb, David Livingstone, Mary Kingsley, Fernardo Magellan, Grigore Antipa și 13 urmași de-ai lor de azi. De asemenea, vor vorbi despre îndrăgitul explorator al adâncurilor Jacques Yves Cousteau și despre români precum Teodor Negoiță și Sabina Fati.
„Am ales participarea la întregul program și anul acesta și anul trecut, din 2 motive: s-a potrivit perfect programului nostru de vacanță și era exact ceea ce căutam pentru Radu. Tematica și stilul sunt unice, abordarea este una adecvată si adaptată vârstei. De asemenea, completează perfect programa școlară”, spunea, în 2019, mama lui Radu, un băiețel care a luat parte la ateliere.
Toate detaliile despre program, participare, plată le aflați de aici.