Locuri de poveste din România: refugii montane panoramice
Locuri de poveste din România. După declanșarea pandemiei vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Zilele trecute, în 28 iunie mai exact, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut pe pagina de Facebook un anunț interesant. Începând cu 25 iulie, iubitorii de drumeții în natură se vor putea bucura de priveliști prin intermediul a două refugii montane panoramice. „O parte din frumusețile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș vor putea fi admirate din două refugii montane panoramice moderne, construite în cadrul unui parteneriat între Asociația „Gyilkosto Adventure” din Gheorgheni – Gyilkosto Adventure Association, Serviciul Salvamont Salvaspeo Harghita, Consiliul Județean Harghita și administrația Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș”, au scris cei de la Romsilva.
Cele două refugii au fost construite din lemn și aluminiu și se află la altitudini de peste 1000 de metri. Unul la Piatra Poienii și altul la muntele Ucigaș. De asemenea, cele două locații sunt punctele finale ale unor trasee turistice – educative, informează Romsilva. Concret, turiștii vor putea admira din cele două refugii montane panoramice Cheile Bicazului, Piatra Altarului, Suhardul Mic și zona Lacului Roșu, până la creasta muntelui Hășmaș. Pe lângă faptul că oferă posibilitatea de a admira natura, cele două construcții pot fi folosite și pe post de cabină foto pentru pasionații de fotografii sau ca refugii montane.
Despre Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș
Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de 7.072 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri. Din acestea, 5.123 de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală.