Târgurile educaționale se întorc în format fizic în România. Care sunt locațiile
Târgurile educaționale se întorc în format fizic în România. Viitorii studenți vor avea șansa să afle mai multe despre posibilitățile de a studia în altă țară. Aflați în continuare care sunt orașele unde vor fi organizate aceste târguri.
Târgurile educaționale se întorc în format fizic în România începând cu această lună. Universitățile importante din Europa se reîntorc la noi în țară pentru a se întâlni cu viitorii studenți din cinci orașe.
Primul oraș vizitat de universități va fi Constanța, pe data de 10 iunie. Galațiul este următorul oraș unde va avea loc târgul de universități. Viitorii studenți gălățeni vor avea șansa pe 11 iunie să vadă care sunt ofertele universităților. În București, târgul va veni pe 12 iunie, la Hotel Garden Inn by Hilton. Organizatorul principal este consultantul educațional IntegralEdu. Ultimele două orașe vizitate de World Education Fair (WEF) vor fi Iași pe 13 iunie și Timișoara pe 14 iunie.
Marea Britanie oferă în continuare împrumuturi studenților străini
“Pentru anul în curs, procesul de înscriere la unele universități din străinătate este activ până la sfârșitul lunii iunie, iar tinerii interesați pot bifa până la cinci opțiuni, inclusiv aplicarea pentru burse internaționale, dacă vorbim strict de Marea Britanie. Aici toate cursurile au început să se organizeze în format fizic. Cu excepția specializărilor de medicină alături de universitățile OXBRIDGE (Oxford-Cambridge), care au locurile completate, înscrierile pentru alte domenii continuă până pe 30 iunie.
Trebuie menționat că la târgul de la București, universitățile din Marea Britanie și consultanții educaționali vor susține prezentări legate de procedurile de admitere, dar și de obținere a vizelor și burselor pentru UK. Un punct important este legat și de împrumuturile de studiu care încă se pot obține de la statul britanic în acest an. Modalitățile de accesare ale acestor împrumuturi vor fi prezentate la această ediție a WEF”, declară conform AGERPRES Ana Maria Papp, Business Development Manager IntergralEdu.
Olanda a redus la un sfert taxa de școlarizare
Un lucru ce ar putea să-i intereseze pe viitorii studenți care doresc să învețe în străinătate este faptul că universitățile din Olanda au decis să reducă taxele universitare la un sfert. Această reducere este valabilă doar pentru primul an de studiu de licență. Elevii vor trebui să plătească suma de 542 de euro, taxa urmând să crească în următorii ani.
“Olanda este o destinație de studiu din ce în ce mai populară pentru tinerii din Uniunea Europeană. Guvernul olandez a decis prin programul National Education Agreement să vină în sprijinul studenților în condițiile date de criza coronavirus, oferind acest suport de reducere a taxei de studiu pentru cei care intră în septembrie în primul an, dar și pentru cei care sunt anul 2. Tinerii pot opta de asemenea atât pentru împrumuturi consistente care să acopere studiile sau costurile de trai, dar și pentru granturi de studiu de pana la 380 euro/lună oferite de statul olandez”, precizează Ana Maria Papp.
Elevii români vor avea șansa să învețe cum se administrează un hotel
O altă veste pentru elevii români este prezența celor mai importante universități din domeniul ospitalității. Este vorba despre Ecole hôtelière de Lausanne, HTMi Hotel and Tourism Management Institute, HotelSchool the Hague, American Hotel Academy și Swiss Education Group. Acestea sunt pe departe cele mai de prestigiu universități din domeniul hotelier. Prezența acestor școli de prestigiu este o șansă deosebită pentru cei interesați de studii postuniversitare în domeniul ospitalității.
“Interesul industriei ospitalității după pandemie este enorm în atragerea de noi specialiști, iar acest lucru îl putem evalua prin prisma relațiilor și comunicării pe care o avem în calitate de consultanți educaționali cu reprezentanții instituțiilor de învățământ internaționale de top”, explică Ana Maria Papp.
Experții educaționali IntegralEdu se vor asigura că tinerii din România vor primi toate informațiile de care au nevoie. Asta implică și informații despre universitățile care nu vor fi prezente la târg. Fiecare aplicant va avea la dispoziție un expert IntegralEdu care să-l ajute pe durata întregului proces de înscriere.