„ArtCentric”, un proiect derulat de Liceul de Arte Plastice din Timișoara
Una din atracțiile orașului Timișoara este Fântâna cu Pești. În această perioadă ea este în renovare, fiind împrejmuită cu niște panouri OSB. Elevi și profesori vor înfrumuseța aceste panouri în cadrul „ArtCentric”, un proiect derulat de Liceul de Arte Plastice din Timișoara.
După un an greu și plin de noutăți și schimbări, elevii Liceului de Arte Plastice trec la treabă. „E ultima lună de școală, după un an complicat, cu ore online și cu toate restricțiile impuse de pandemie. Dorim să încheiem acest an școlar într-o notă de bucurie și creativitate. Într-un mod non-formal, cu prezența fizică a elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte în punctul zero al Timișoarei. Cu o misiune artistică și educativă”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Munca elevilor va putea fi admirată de trecători
Proiectul „ArtCentric” le oferă elevilor ocazia de a arăta ce știu să facă. Munca lor nu va trece neobservată, iar de data aceasta o va vedea toată lumea, nu doar profesorii sau părinții. Începând cu data de 31 mai viitorii artiști plastici și arhitecți iau parte la workshop-uri artistice de înfrumusețare a panourilor OSB cu care este înconjurată Fântâna cu Pești.
„Poate ați trecut recent prin centru și ați observat că Fântâna cu Pești este în renovare, iar șantierul este împrejmuit cu panouri OSB, care atât pentru ochiul artistului, cât și al trecătorului nu sunt foarte frumoase. Pentru o experiență vizuală plăcută și pentru a oferi elevilor ocazia de a participa la un proiect interesant, cu maximă vizibilitate, liceul nostru a avut inițiativa înfrumusețării acestui obiectiv din centrul Timișoarei.
Vă invităm să cunoașteți elevii și profesorii de la Arte, să-i vedeți creând și muncind, să le admirați talentul. Și, la final, să ne bucurăm împreună de o lucrare colorată și plină de prospețime, tinerețe și drag de Timișoara”, se mai arată în comunicat.
„ArtCentric” este un proiect derulat de Liceul de Arte Plastice din Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și a sponsorilor, care s-au arătat foarte deschiși și care ajută cu materialele necesare și alte produse pentru buna desfășurare a proiectului.