În timp ce oamenii consideră mucegaiul ca fiind ceva dezgustător, o tânără din Moscova face artă din el. Darya Fedorova se folosește de mucegai într-un mod interesant și se mândrește cu fotografiile pe care le face după aceea.
Arta se regăsește în multe forme, iar Darya a ales să creeze mucegai pe care mai apoi să-l folosească pentru a da naștere unor lucrări de artă. Organismele sunt cultivate în casă în cutii Petri și sunt depozitate între cinci și 20 de zile. În acest timp diferitele specii cresc și se răspândesc. Cutiile Petri sunt niște vase cilindrice din sticlă subțire sau din plastic pe care biologii le folosesc pentru a cultiva celule sau mostre de plante. Aceste vase au fost inventate de bacteriologul Julius Richard Petri când lucra ca asistent pentru Robert Koch.
O altfel de artă
Bacteriile sunt cultivate chiar de tânără, la ea acasă. „Materialele pe care le-am folosit în munca mea reflectă în mod clar poziția mea. Încerc să renunț la reprezentarea obișnuită, lucrând cu obiecte vii, fie că sunt fluide biologice sau organisme vii, bacterii, ciuperci și așa mai departe. Pentru că aceasta este una dintre metodele de a arăta natura organismelor vii. Într-una dintre lucrările recente, am analizat bacteriile care trăiesc pe suprafețele icoanelor Bisericii, sărutate de oameni”, spune artista, conform britishdesign.ru.
După ce bacteriile se formează și capătă fel și fel de forme, artista le dă un strop de culoare și strălucire folosind sclipici. Operele sale de artă din mucegai se vând în întreaga lume, conform mediafax.ro. Imaginile, pe care tot fata le face, se vând atât în format electronic, cât și în format tipărit fiind puse pe tricouri sau hanorace. De asemenea, lucrările sale de artă sunt arătate lumii în fel și fel de expoziții care au loc în spații publice sau galerii de artă.