Așadar, din echipa de creație a noii producții teatrale fac parte și zece studenți din anul I și II. Ei provin de la secțiile Design Ambiental și Design și Modă – Design Vestimentar. „Facultatea de Design nu este la prima colaborare cu teatrul arădean. Studenții noștri au mai fost parte a unor proiecte și în anii trecuți, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic și a Festivalului de Teatru Nou. Este pentru prima oară însă, când ei se implică direct în crearea unui spectacol. Simt… la cald ce înseamnă un asemenea demers și pătrund într-o altă zonă de abordare a actului artistic. Orele de practică aferente acestui semestru au însemnat astfel, ore petrecute și… muncite în atelierele teatrului”, spune Laurian Popa, lector universitar și coordonator al studenților.
Pentru studenți aceasta a fost o ocazie inedită de a pune în practică ceea ce au învățat la orele de curs.
Ce au realizat studenții
Au muncit la crearea costumelor marionetelor, a decorului și la tot ce ține de lumini și partea electronică. „Cei zece tineri care ne sunt alături în crearea acestui spectacol au pus în practică, într-un context foarte nou pentru ei, ceea ce au învățat la orele de curs. Ne-au ajutat la crearea costumelor, la construcția efectivă a decorului, la pictură și butaforie, dar și la tot ce înseamnă lumini și parte electronică. Au fost foarte implicați și… fresh în tot ceea ce au făcut”, spune actorul Sorin Dorobanțu.
Vă reamintim că premiera spectacolului are loc duminică, 9 mai, ora 11,00, în sala Trupei Marionete.
Dicționar
Butaforie: ansamblu de obiecte (sculpturi, vase, copaci etc.) confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei. Sunt folosite la realizarea decorurilor și a recuzitei de teatru, în cinematografie etc.