Pavilion Muzical a luat sfârșit. Lecțiile muzicale au ajuns în șapte județe
Pavilion Muzical a luat sfârșit. Nu vă faceți însă griji, episoadele vor putea fi găsite în continuare pe platformele online. Aflați în continuare mai multe despre cum s-a finalizat proiectul care are ca scop introducerea celor mici în frumoasa lume a muzicii.
Proiectul Pavilion Muzical – lecții digitale în clasă și acasă, produs de asociația Tribul Artistic, a luat sfârșit. 35 de artiști au contribuit cu vocea sau instrumentul lor la episodul final. Acestora li s-a alăturat o balerină (Adina Tudor), un pilot (Cristian Mandu), o actriță (Aylin Cadîr), un activist de mediu (Gabriel Păun), un prezentator tv (Răzvan Simion), o cântăreață (Bianca Purcărea) și un dirijor (Cristian Măcelaru). Cu toții și-au exprimat legătura cu muzica și modul în care le face viața mai bună.
Finalul proiectului a fost marcat printr-o caravană muzicală
Finalul proiectului a fost marcat de o caravană muzicală digitală. Aceasta a fost organizată în județele Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Neamț, Arad și Timiș. Peste 500 de elevi din ciclul gimnazial curioși să descopere noi taine despre muzică s-au bucurat de concerte online susținute de artiști români de seamă. Cu toții fac perfomanță pe marile scene din Europa. Este vorba despre Daria Tudor – pian (Germania), Irina Simon-Renes – vioara (Olanda), Alexandru Mihai Bota – violă (Anglia), Mihai Ritivoiu – pian (Anglia), Seven’s TM Show Band (România), Vlad Popescu – vioară (Germania), Simona Sindreștean – oboi (România), Andrei Gologan – pian (Germania), Roxana Cîrciu – pian (Germania), Mădălin Luca – nai (România), Cristian-Ladislau Andriș – violă (Elveția).
Orice profesor de muzică va putea contribui la platformă
În cadrul caravanei, 90 de profesori de educație muzicală au participat la întâlniri organizate de Tribul Artistic. Întâlnirile au avut scopul de a-i ghida pe aceștia să descopere platforma Pavilion Muzical. De asemenea, profesorii au fost invitați să îmbunătățească platforma adăugându-și conținutul digital propriu.
“Mai ales în vremurile pe care le trăim de mai bine de un an, credem că apropierea de muzică (și) prin școli poate fi fundamental îmbunătățită dacă venim în întâmpinarea copiilor cu metode alternative de predare. Ni s-a confirmat acest fapt prin interesul atât de mare dovedit de elevi și profesori. Prin Caravana Pavilion Muzical am ales județe în care accesul copiilor la astfel de resurse este redus, din diverse motive. Le mulțumim Inspectoratelor Școlare Județene că au înțeles importanța demersului nostru și ne-au sprijinit în intermedierea întâlnirilor. Este încă o dovadă a rolului extraordinar pe care îl joacă buna colaborare dintre societatea civilă și instituțiile statului”, a declarat Ovidiu Florian Andriș, coordonatorul asociației Tribul Artistic.
În cazul în care nu ați urmărit proiectul, toate episoadele pot fi urmărite pe canalul oficial de YouTube. De asemenea, acestea se mai găsesc și pe platforma educațională online. Platforma va funcționa ca un centru comun de resurse pentru toți profesorii de educație muzicală din România.