Aceste suplimente alimentare reduc riscul de infectare cu SARS-CoV-2
Cercetătorii britanici au făcut o descoperire care ar putea să schimbe modul cum privim pandemia. Aceștia au descoperit care suplimente alimentare reduc riscul de infectare cu SARS-CoV-2. Aflați în continuare care sunt suplimentele vindecătoare.
Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare. Conform revistei British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ) administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate diminua riscul infectării cu SARS-CoV-2. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor.
Totuși, potrivit aceluiași studiu, vitamina C, zincul și usturoiul nu au scăzut riscul de infectare. Încă de la începutul pandemiei s-a crezut că acestea ajută la evitarea și tratarea COVID-19.
În Marea Britanie a fost observată o creștere semnificativă a cererii pentru vitamina C și pentru multivitamine în urma lockdown-ului din anul 2020. Aceste suplimente ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos. Problema este că nu se știa dacă acestea au vreun efect în cazul infectării cu noul coronavirus.
Datele au fost obținute prin intermediul unei aplicații
Cercetătorii s-au folosit de aplicația COVID-19 Symptom Study pentru a ajunge la concluzii. Prin intermediul aplicației ei au aflat direct de la cei care au fost expuși virusului dacă au luat suplimente și cum au reacționat.
Aplicația a fost lansată în Marea Britanie, SUA și Suedia în martie 2020. Scopul ei este obținerea de date privind evoluția răspândirii bolii.
Locul, vârsta și factorii de risc asupra sănătății utilizatorilor au fost datele înregistrate inițial. Ulterior acestora li s-au mai cerut și informații despre simptome. Cercetătorii au analizat 372.720 de utilizatori din Marea Britanie în lunile mai, iunie și iulie.
În acea perioadă 175.652 de utilizatori au folosit suplimente dietetice în mod regulat. Ceilalți 197.068 nu au luat deloc. 67% dintre aceștia erau femei. Dintre toți utilizatorii aplicației, 23.521 de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 în timp ce testele celorlalți 349.199 au fost negative.
În urma analizării datelor precum vârsta, sexul și greutatea, cercetătorii au observat că protecția oferită de suplimente alimentare a fost observată mai ales la femei. Vârsta sau greutatea nu era relevantă. Acest lucru nu este însă la fel de clar și în cazul bărbaților.