Noi precizări cu privire la reluarea orelor de curs
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă hotărâre. În ea se regăsesc noi precizări cu privire la reluarea orelor de curs. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice ordinul comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță. ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă detalii.
Conform Hotărârii cu numărul 25, ordinul comun de ministru trebuie să respecte câteva prevederi. Acestea îi vizează pe elevii cu cerințe educaționale speciale, pe cei din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), precum și orele remediale. În fiecare din aceste cazuri se prevede ca elevii să poată participa față-n față la ore. Asta, bineînțeles, ținându-se cont de rata de infectare a localității în care învață și cu condiția de a se respecta normele de prevenire a răspândirii virusului.
Așadar, Hotărârea cu numărul 25, adoptată în 28 aprilie de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prevede următoarele:
permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri a elevilor cu cerințe educaționale speciale. Indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Dicționar
Abilitat: căruia i s-a conferit un grad, o împuternicire oficială.