Fiecare oraș din țară are farmecul lui și locuri frumoase care-l reprezintă. Prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” aveți ocazia de a descoperi orașul Ploiești. Toate materialele au fost realizate de elevi ai claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C și a VIII-a A. Profesorii care i-au îndrumat au fost Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon și Luminița Tonsciuc.
„Prin acest proiect expozițional încercăm să evidențiem cum o activitate extrașcolară poate fi transformată într-o expoziție reușită, ce poate fi admirată de publicul larg”, transmite muzeograful Monica Cîrstea, prin intermediul site-ului muzeului.
Expoziția „Ploiești, orașul meu” poate fi vizitată la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Acesta se află pe strada Toma Caragiu, nr. 10. Pentru detalii legate de program și taxe ȘTIRI PENTRU COPII a luat legătura cu reprezentanții muzeului. „Programul de vizitare al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova este de marți până duminică între orele 9,00 – 17,00 (între 12,00 și 13,00 fiind închis pentru dezinfecție), cu intrarea ultimului vizitator la 16.30. Expoziția temporară este amenajată în holul de la intrarea în muzeu și nu se percep taxe”, ne-au informat reprezentanții muzeului.
Despre muzeu
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a fost construit ca instituție în anii 1953 – 1955 prin strădania profesorului Nicolae Simache și a unor oameni iubitori de istorie și frumos. Astăzi este o instituție de cultură de prestigiu cu un număr de 17 muzee deschise publicului.
„Având ca obiect de activitate depistarea, păstrarea, conservarea, valorificarea științifică și punerea în circuitul public a valorilor patrimoniale, muzeul urmărește organizarea unor activități specifice pentru cunoașterea istoriei naționale și a meleagurilor prahovene, pentru publicul tânăr, avid de cunoaștere și aflat în mare nevoie de repere morale și spirituale care să-i confere conștiința de sine în concertul popoarelor europene”, se arată pe site-ul muzeului.
Dicționar
Prestigiu: autoritate morală, considerație, influență de care se bucură cineva sau ceva datorită calităților, cunoștințelor, talentului etc.
Avid: stăpânit de dorințe puternice, cuprins de interes, de pasiune (pentru lucruri folositoare).