Comisia Europeană a publicat o serie de materiale educaționale pentru copii
Educația este extrem de importantă pentru dezvoltarea noastră și mai ales a celor mici. Niciodată nu ne oprim din a învăța lucruri noi. Una dintre principalele probleme în ziua de astăzi este volumul mare de informații de unde putem să alegem ce dorim să învățăm. De cele mai multe ori nu știm de unde să începem. Comisia Europeană a publicat o serie de materiale educaționale pentru copii pentru a ne ajuta în acest sens. Aflați în continuare cum puteți accesa resursele educaționale.
Comisia Europeană vine în sprijinul nostru și al celor mici. Instituția a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o listă de materiale educaționale online gratuite pentru copii. Bineînțeles acestea sunt împărțite pe categorii de vârstă.
Materialele sunt împărțite pe categorii de vârstă
Pentru copiii cu vârste sub 9 ani au fost pregătite jocuri de tip puzzle și hărți. La acea vârstă cei mici învață mai bine prin jocuri interactive și prin materiale care le dezvoltă imaginația. Lista materialelor recomandate de către Comisia Europeană poate fi văzută accesând acest link.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 – 12 ani au fost pregătite teste de verificare a cunoștințelor. Întrebările sunt atât despre Uniunea Europeană cât și de cultură generală. Lista materialelor poate fi găsită accesând acest link.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 -15 ani au fost pregătite cărți pe înțelesul tuturor despre Uniunea Europeană. De asemenea au fost pregătite aplicații interactive dedicate istoriei Uniunii Europene. Lista materialelor poate fi găsită accesând acest link.
Pentru liceeni și studenți au fost pregătite materiale explicative despre modul în care funcționează Uniunea Europeană. Cei curioși au șansa de a citi broșuri despre aspecte ce țin de educația economică, educație de care nu au foarte multă parte tinerii din România. Materialele pot fi accesate folosind acest link.
Scopul acestui program
Această strategie a Uniunii Europene urmărește să protejeze drepturile copilului și să promoveze egalitatea de șansă pentru copiii expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială. Concret, strategia vizează:
Copiii ca agenți ai schimbării în viața democratică;
Drepturile copiilor de a-și valorifica pe deplin potențialul, indiferent de mediul social din care provin;
Dreptul copiilor de a duce o viață ferită de violență;
Dreptul copiilor la o justiție care este în interesul lor;
Dreptul copiilor de a naviga în condiții de siguranță în mediul digital și de a profita de oportunitățile oferite de acesta;