„Adoptă o grădină în satul de pe deal” – un proiect derulat în Maramureș
Copiii și părinții pot învăța cum se îngrijește o gradină. Mulți trăiesc la bloc și nu au bunici la țară. Astfel că nu prea știu cum se face. Sau ce se face primăvara într-o grădină, cum se lucrează pământul etc. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș îi invită să învețe și să ajute să înfrumusețeze grădinile și curțile căsuțelor. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune mai multe despre proiectul numit „Adoptă o grădină în satul de pe deal”.
„Sunteți invitați cu mic, cu mare să participați la lucrările de îngrijire și înfrumusețare ale curților și grădinilor căsuțelor din Muzeul Satului. De asemenea, vi se oferă șansa de a răsfăța mascotele muzeului, iepurașii pufoși și cățelul blănos. Reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș împreună cu cei ai Băncii pentru Alimente Maramureș vor coordona atelierele de grădinărit, la care participanții vor învăța cum se realizează compostul.
Cei care doresc să trăiască în armonie cu natura, fie chiar și numai pentru câteva ore, sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj prin e-mail: contact@etnografie-maramures.ro. Uneltele proprii de grădinărit sunt opționale, dar binevenite. Având în vedere situația creată de pandemia de COVID-19, organizatorii au luat toate măsurile necesare de prevenție și siguranță. Participanții sunt rugați să respecte toate normele legislative în vigoare referitoare la distanțarea socială și igiena personală. Purtarea măștii este obligatorie”, informează Consiliul Județean Maramureș, partener al proiectului.
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au organizat diverse evenimente educative online, acum în pandemie. Muzeograful Oana Teremtuș a declarat pentru Agerpres că în fiecare sfârșit de săptămână sunt prezentate online povești din satul maramureșean, precum și obiceiuri și tradiții ale locului.
Dicționar
Compost: Îngrășământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a diferitelor resturi vegetale și animale, amestecate cu unele substanțe minerale.