Campania lansată de Ministerul Educației și alte organizații are drept scop informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor și a angajaților care prezintă simptome specifice sau au avut contact cu persoane infectate. Principiul de bază al campaniei, conform comunicatului de presă, este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.
„În perioada 8 – 29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt. Prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educației vor fi susținuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ, de specialiști în domeniul medical/epidemiologic”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Analiză
În cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ:
pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online;
organizarea simulărilor la nivel județean;
plata burselor pentru elevi în cuantumul stabilit;
transportul elevilor;
planurile-cadru pentru liceu;
formarea continuă a cadrelor didactice;
dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației;
analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.
De asemenea, vor fi analizate și alte probleme specifice de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților de învățământ și la inspectoratele școlare județene.